null Hyvää pyhää: Jätä kaikki ylimääräinen

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Jätä kaikki ylimääräinen

Keskity omaan tehtävääsi, äläkä kanna huolta asioista, jotka eivät sinulle kuulu.

Kun Jeesus lähetti oppilaansa maailmalle, heidän matkavarustuksensa oli kevyt. He eivät saaneet ottaa mukaansa rahakukkaroa, laukkua eivätkä edes jalkineita. Kaikki ylimääräinen piti jättää.

Jeesus itse eli vailla kotia, rahaa ja omaisuutta luottaen siihen, että hänestä pidetään huolta, ja uskoen, ettei häneltä puuttunut mitään todella tärkeää.

Jeesus kehotti oppilaitaan muutenkin pelkistämään elämäänsä. Hän muistutti, ettei pidä kantaa huolta asioista, jotka eivät heille kuulu. Sen sijaan heidän tuli keskittyä omaan tehtäväänsä ja pitää päämäärä selvänä mielessään.

Hän opetti myös, ettei asioita pidä tehdä kunnian tai arvostuksen saamisen vuoksi, eikä toisia pidä sitoa riippuvaisiksi itsestä. Jeesuksen seuraajien tehtävä oli auttaa toisia löytämään oma polkunsa Jumalan luokse. Joka kodissa, kylässä ja kaupungissa, jonne he tulivat, heidän tuli toivottaa rauhaa.

Maailma, jossa elämämme, tuntuu usein monimutkaiselta, sekavalta, kiihkeältä ja vaativalta. Jeesus ei lisää vaatimuksia. Hän ei juoksuta meitä näännyksiin. Sillä tiellä, jota hän kutsuu kulkemaan, saa keventää kantamuksiaan ja kulkea yhden askelen kerrallaan.

Jeesuksen ohjeet

Anna-Maija Raittila on kirjoittanut virren 510 Jeesuksen oppilailleen antamasta matkavarustusohjeesta.

Hiljenny hetkeksi näiden virren säkeiden parissa:  ”Sinä, Jeesus Mestari hiljainen, et vaatimuksiin vie. Tulet vastaan seuraasi pyytäen ja itse olet tie. Enkä leipää, laukkua, sauvaakaan, saa turvaksi matkalle. Otan yhden askelen kerrallaan ja pääsen perille.”

25.10.

Tämän sunnuntain aiheena on Jeesuksen lähettiläät. Päivän evankeliumissa (Luuk. 10:1–12) Jeesus lähettää opetuslapset edellään kaupunkeihin ja kyliin ja antaa heille ohjeita.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Selvittäkää ristiriidat

Hengellisyys

Me tarvitsemme toisiamme, joten meillä ei ole varaa päästää vihamielisyyksiä kasvamaan välillemme.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.