null Hyvää pyhää: Katso myötätuntoisesti pientä ja suojatonta

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Katso myötätuntoisesti pientä ja suojatonta

Lapsen viereen asettuminen ja hänen ottamisensa syliin tuo asioihin oikeaa perspektiiviä.

Jeesus puhui aina erityisen kunnioittavasti lapsista. Kun hänen oppilaansa alkoivat kilpailla siitä, kuka heistä olisi korkeimmalla paikalla taivasten valtakunnassa, Jeesus palautti heidät maan pinnalle tekemällä jotain yllättävää. Hän kutsui heidän luokseen yhden ympärillään pyörivistä lapsista ja totesi: ”Ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan.” Kisa taivaspaikoista loppui sillä kertaa siihen.

Jeesus ei sano, katsokaa, kuinka suloinen lapsi on, ja miten viaton ja vastaanottavainen hän on. Hän ei myöskään säälittele lasta.

Jeesus näki pienet, suojattomat ja syrjään jääneet. Hän näki lapset ja heidän enkelinsä.

Jeesuksen yksinkertainen teko kääntää ympäri vertailuun perustuvat elämänarvomme. Kiinnostavaa, saati olennaista, ei ole se, kuka ehtii ensin, saa aikaan eniten tai kiipeää korkeimmalle pallille. Jos tähtäyspisteemme on kilpailussa kaltaistemme kanssa, tärkeämmät asiat jäävät katveeseen.

Lapsen viereen asettuminen ja hänen ottamisensa syliin tuo asioihin oikeaa perspektiiviä. Jeesus lapsi sylissään on pysäyttävä kuva siitä, mistä hänen opettamassaan uskossa on kyse ja kenellä on enkelinsä taivaassa. Se muistuttaa meitä katsomaan myötätuntoisesti pientä, idulla olevaa, heikkoa ja haavoittuvaa – sekä lähellämme että itsessämme.

4.10.

Tänään on mikkelinpäivä. Päivän tekstissä (Matt. 18:1–10) Jeesus varoittaa halveksimasta lapsia ja kehottaa nöyrtymään heidän kaltaisekseen.

Enkeleitä läheisille

Kun illalla muistat läheisiäsi, olivat he sitten lapsia tai aikuisia, voit ajatella, että heillä kaikilla on enkelinsä.

Sano jokaisen kohdalla hiljaa mielessäsi Jumalalle: ”Lähetä enkelisi sinne, missä hän nyt on, ja varjele häntä kaikelta pahalta.”

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Kaikki on väliaikaista

Hengellisyys

Kun pysyt hereillä, et pidä arjen hetkiä tai rakkaita ihmisiä itsestäänselvyyksinä.





Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.