null Hyvää pyhää: Koskaan ei ole myöhäistä

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Koskaan ei ole myöhäistä

Elämä ei ole koskaan niin solmussa, etteikö armo siihen ulottuisi.

Kaksituhatta vuotta sitten Betesdan altaalla makasi mies, joka ei pystynyt kunnolla liikkumaan. Kolmenkymmenenkahdeksan sairastamisvuoden jälkeen hän oli asettunut toivomaan paranemisen ihmettä. Sellaisia tapahtui Lammasportin lähellä. Veden kuohahtaessa ensimmäinen sinne astuva tuli terveeksi.

Mikä miehellä tarkalleen ottaen oli, sitä Raamattu ei kerro, mutta hidas oli hänen kulkunsa. Hän ei pärjännyt nopeuskilpailussa, jota ihmeparaneminen vaati. Sitten Jeesus tuli, kysyi mieheltä, tahtoiko tämä parantua, ja lähetti tämän matkoihinsa täydessä kävelykunnossa.

Betesdan altaalla ei nykyisin ehkä olisi ruuhkaa terveydellisistä syistä, sillä monet vaivat hoituvat tänä päivänä lääketieteen keinoin. Eri syistä halvaantuneita siellä varmasti olisi tänäänkin. Riippuvuuk­sien sitomia ihmisiä. jotka ovat vuosikymmenten kuluessa uupuneet addiktion kanssa kamppailuun. Ikisuorittajia, jotka eivät kykene lopettamaan voimat varastavaa elämäntapaa, vaikka tietävät, että näkymättömyyden haava ei tekemällä parane. Niitä, jotka epäluottamus on lukinnut läheisten tarkoitusperiä epäilevien ajatusten kehään.

Vaikka paranemisen toive olisi vuosien kuluessa hautautunut syvälle sisimpään, Jeesus kysyy, tahdotko parantua. Muutosta kaipaavien luo Jeesus tulee ja sanoo, ettei ole myöhäistä, vaikket ollut ensimmäisten joukossa. Niin suurta solmua ei elämästään voi tehdä, etteikö Jumalan ihmeellinen armo siihen ulottuisi. Saat koska tahansa parantua ja aloittaa alusta.

Auta avun luokse

Jeesus auttoi Betesdan altaalle tullutta liikuntakyvytöntä, sillä tällä ei ollut ystäviä apuna veteen menoa vauhdittamaan.

Jumalan kädet maailmassa olemme me ihmiset. Älä tuomitse ketään toivottomuuteen vaan auta ihmisiä avun luokse. Me tarvitsemme toisiamme.

13.9.

Kirkoissa tämän päivän aiheena on kiitollisuus. Päivän tekstissä (Joh. 5:1–15) Jeesus parantaa ­liikuntakyvyttömän miehen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.