null Hyvää pyhää: Kaikki on väliaikaista

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Kaikki on väliaikaista

Kun pysyt hereillä, et pidä arjen hetkiä tai rakkaita ihmisiä itsestäänselvyyksinä.

Jeesus muistuttaa hereillä olemisen tarpeellisuudesta ja käyttää vertauksessaan kuvausta ovenvartijan ammatista. Nykyisin ovien vahtimisen ammattilaisia ovat toisen lajin edustajat: vahtivuoro on siirtynyt ihmisiltä koirille.

Monet niistä hoitavat hommansa mallikkaasti, Jeesuksen opein. Vaikka koira nukkuisi, sen tarkat korvat pyydystävät ylimääräisen räsähdyksen ovella. Keskeltä unta koira pystyy syöksymään vahtipaikalleen korvia huumaavasti haukkuen. Kun isäntäväki on poissa, koira päivystää ovella nukkuvan näköisenä, mutta tunnistaa ihmistensä auton äänen jo kaukaa ja siirtyy ovelle vastaanottamaan heidät koko ruumis iloa täynnä.

Valvokaa, sanoo Jeesus kuitenkin meille, ei vain ovenvartijoille tai koirille. Valvomiseen harjaantuu, kun muistaa kaiken väliaikaisuuden. On parasta saada syödä ruokaa rakkaiden ihmisten kanssa, jos muistaa, että ruoka ei ole itsestäänselvyys. On mahtavaa, että lasten elämä tuottaa sotkua kotiin, sillä se kertoo elämästä ja siitä, että he yhä asuvat kotona. Se aika ei ole loputon. On ihmeellisen hienoa, että voi lähteä auttamaan vanhenevaa äitiä, koska jonain päivänä, äkkiarvaamatta, se mahdollisuus on ohitse.

Valvokaa ja varokaa, kuuluvat Jeesuksen sanat. Ihan pelkkään väliaikaisuuden tiedostamiseen ei ole kuitenkaan syytä keskittyä. Kun me valvomme, pidämme korvamme tarkkaavaisina ja uskollisesti odotamme, että hän, jolla on avaimet kotiimme, tulee. Silloin sydämemme täyttää sellainen riemu, että se täyttää koko olemuksemme ja saa kieppumaan onnesta.

Ole valveilla

Keskity valvomisen viikolla tuntemaan koko elämän kirjo. Kun astut ulos ovesta, tunne poskillasi viileän ilman nipistys. Kun keskityt tekemiseen, tunne lihasten jännittyminen eri puolilla kehoa. Haista kahvin tuoksu. Maista riisin maku. Koe suru, ilo tai ahdistus kokonaan. Kerää elämän kirjoon liittyviä tuntemuksia, ja liity psalmin 148 ylistykseen niiden kanssa.

15.11.

Tänään on valvomisen sunnuntai. Päivän evankeliumissa (Mark. 13:33–37) Jeesus kehottaa oppilaitaan olemaan hereillä viimeisten tapahtumien varalta.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Kaikessa on pyhyyden pyyhkäisy

Hengellisyys

Jumalan valtakunta on siellä, missä saa jakaa murheensa ja joku kuuntelee.Hyvää pyhää: Rakkaus ratkaisee

Hengellisyys
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.