null Hyvää pyhää: Toisen uskonnollisuudesta huolehtiminen on turhaa

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Toisen uskonnollisuudesta huolehtiminen on turhaa

Kuunnellut sanat uppoavat syvälle silloin, kun kädet tekevät työtä.

Martan sisar Maria on kuin nykynuori, joka tapaa idolinsa. Hän juuttuu ihailunsa kohteen jalkojen juureen ja kuuntelee jokaisen sanan kuin ne olisivat kultajyviä. Ja kyllähän ne varmaan olivatkin, vaikka noita Jeesuksen sanoja ei Raamattuun olekaan tallennettu.

Martalla on kädet täynnä työtä, mutta missään ei sanota, etteikö hän myöskin kuuntelisi Jeesuksen opetuksia. Jokainen silittäjä tietää, kuinka syvälle uppoavat kuunnellut sanat silloin kun kädet tekevät työtä. Pitkissä puheluissa elämänsä ongelmia ratkoneet tietävät, miten huomaamatta siivouspuuhat sujuvat, kun luurin toisessa päässä on tärkeä keskustelukaveri. 

Elämänkouluja käynyt Martta taisi tietää idolin läsnäoloon uppoutumisen riskit. Janoisen lailla fanittaja haluaa lisää ihailunsa kohteen läsnäoloa. Koko elämä muuttuu kalpeaksi ja mitäänsanomattomaksi sellaisen täydellisen hetken jälkeen. Viisas sisar tietää, miten tilanne katkaistaan. Tekeminen juurruttaa todellisuuteen eikä silti estä kuulemista.

Vain yksi on tarpeen, sanoo Jeesus ääneen. Kumpikin sisaruksista keskittyy Jumalan Pojan kuulemiseen, mutta Martta pelkää siskonsa omaksuneen epäterveen tavan. Jeesuksen esimerkki näyttää, että hiljaisuudesta hän palaa aina toiminnan keskelle. Toisen uskonnollisuudesta huolehtiminen on turhaa, vakuuttaa Jeesus Martalle. Jumala ohjaa oikeille teille niin hengellisistä kokemuksista juopuneen kuin muiden sielusta huolta kantavan.

20.9.

Tämän päivän aiheena kirkoissa on Jumalan huolenpito. Päivän tekstissä (Luuk. 10:38–42) Jeesus vierailee Martan ja Marian luona.

Palvele ja kiitä

Kun kampeat vielä ylös sängystä nostamaan koneesta sinne illaksi unohtuneet pyykit, keskity liikkeisiisi. Ripusta pyykit keskittyneesti, sillä siinä hetkessä Kristus on kanssasi. Pyydä, että Jumala lähettäisi sinut taas pian palvelemaan muita.

Ennen kuin palaat sänkyyn ja painut yöpuulle, pysähdy, hengitä hetki ja kiitä päivästä Jumalaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.