null Hyvää pyhää: On lukemattomia tapoja rukoilla

Hengellisyys

Hyvää pyhää: On lukemattomia tapoja rukoilla

Jokainen saa puhutella Jumalaa juuri niillä sanoilla, joita sisimmässään tuntee.

Jumalaa voi rukoilla missä tahansa. ­Paikalla ei ole väliä. Kaikki äänensävyt ja tavat käyvät. Saat rukoilla niin kuin osaat ja mitä sisimmässäsi tunnet – oman sydämesi kielellä. Eikä ole kieltä, jota Jumala ei ymmärtäisi.

On lukemattomia tapoja rukoilla. Voit lähteä kävelylle, istua puiston penkille ja huokaista mielessäsi. Voit sulkea silmäsi ja hengittää syvään. Voit polvistua ja painaa otsasi maahan. Saat seistä suorana ja kohottaa kätesi. Tutun virren, laulun, psalmin, kaihoisan tangon tai tuutulaulun sanat voivat olla rukousta. Tai istu hiljaa ja anna ajatustesi mennä. Voit itkeä, nauraa tai huutaa tuskasta – tai vaikka tanssia ja heiluttaa ruumistasi rukouksen tahdissa. Jumala tietää, mitä sinä kaipaat.

Jumala tuntee sydämemme ja sisimmät ajatuksemme, sanamme ja aikeemme, ennen kuin edes puemme ne sanoiksi. ”Teidän Isänne kyllä tietää, mitä te tarvitsette, jo ennen kuin olette häneltä pyytäneetkään”, Jeesus rohkaisee meitä.

Jokainen saa puhutella Jumalaa juuri niillä sanoilla, joita sisimmässään tuntee. Jos juuri nyt et voi kutsua Jumalaa isäksi, kutsu häntä toisella nimellä. Jumalan rakkaudella ja ymmärryksellä ei ole rajoja. Hän tuntee kaikki sydämestä nousevat kutsumanimet.

Eikä Jumala ole kaukana. Hän odottaa sydämesi hiljaisuudessa, että kerrot hänelle huolesi. Rukoillessasi voit myös oivaltaa, mitä syvimmin kaipaat ja mitä läheisesi sinulta toivovat.

Piipahda sisimpäsi huoneessa

Kun rukoilet, menet sisimpäsi huoneeseen.

Kuuntele siellä, mitä kaipaat, mitä toivot, mistä kiität ja mitä tarvitset.

Saat laskea kaiken sen Hänen sydämelleen, jota Jeesuskin rukoili.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.