null Hyvää pyhää: Se on salaisuus

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Se on salaisuus

Maailmanlopun hetken tietää vain Isä.

Kaikki, jotka ovat tienneet maailmanlopun ja uuden maailman syntymisen ajankohdan, ovat tähän mennessä erehtyneet. Se kannattaisi – salaisiin teorioihin uskovienkin – muistaa.

Jeesus ei lähde mukaan tähän leikkiin, vaikka hän omana aikanaan uskoi lopun tapahtumien olevan lähellä. Siitä hän puhui oppilaittensa kanssa, ja kysymys poltteli oppilaiden mieltä: ”Sano meille, milloin se kaikki tapahtuu.”

Jeesus varoitti heitä, ettei kukaan vain johdattaisi heitä harhaan edes hänen nimissään. Lopuksi hän sanoi yksiselitteisesti: ”Sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä.”

Tämä on vapauttava toivon ja uskon lause. Meidän ei pidä eikä tarvitse spekuloida ajoilla ja hetkillä eikä ahdistua asioista, jotka ovat yksin Jumalan tiedossa. Jeesuskaan ei tiennyt, vaikka hän, jos kuka, tunsi Isänsä. Emme tiedä, eikä kaikkea tarvitse tietää.

Jeesus jätti takaisin tulonsa hetken Jumalan salaisuudeksi. Kaiken epävarmuuden keskellä meillekin pitäisi riittää se, että Jumala tietää.

Meidän ei tarvitse elää peläten, mitä tapahtuu. Me saamme elää toivossa. Toivo viriää meissä, kun elämme rukoillen. 

Rukoile avoimin mielin

Rukoile tänään tekemällä varhaisten kristittyjen rukousasento. Nouse seisomaan. Hengitä rauhallisesti. Nosta katseesi ylös, silmät avoinna. Kohota kätesi sivulle t-asentoon, kämmenet ylöspäin ja sano: ”Tässä olen Jumalani, avoinna sille, mitä tämä päivä tuo.”

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.