null Malmin seurakunnassa järjestetään Apulannan musiikkiin pohjautuva iltamessu – ”Tekstit ovat kauttaaltaan syvällisiä”

Valot pimeyksen reunoilla on yksi messussa kuultavasti kappaleista.

Valot pimeyksen reunoilla on yksi messussa kuultavasti kappaleista.

Ajankohtaista Ajankohtaista

Malmin seurakunnassa järjestetään Apulannan musiikkiin pohjautuva iltamessu – ”Tekstit ovat kauttaaltaan syvällisiä”

Mukana ovat esimerkiksi tunnetut hitit Pahempi toistaan, Armo ja Valot pimeyksien reunoilla.

Malmin kirkossa järjestetään tiistaina 22. marraskuuta iltamessu, jossa kuullaan pelkästään Apulannan musiikkia. Tilaisuus ei ole ihan ensimmäinen lajissaan: myös ainakin Kotka-Kymin-seurakunnassa ja Nurmossa on järjestetty Apulannan musiikin pohjalle rakentuva messu.

– Toive tällaisen messun järjestämisestä Malmilla tuli muutamalta seurakuntalaiselta. Ajattelin, että mikä jottei. Messuja on monenlaisia koko ajan, kokeillaan tätäkin, yhteisömuusikko Lissu Elenius Malmin seurakunnasta kertoo.

Messu toteutetaan eri tahojen yhteistyönä. Liturgina on Stadin ammatti- ja aikuisopiston (Stadin AO) oppilaitospappi Sanna Uusitalo, saarnaajana Helsingin yliopistolaisten ja LHBTIQA-ihmisten pappi Late Mäntylä. Musiikista vastaavat yhteisömuusikko Lissu Elenius ja Malmin enkelit sekä muusikot Kalle Huttunen, sähkökitara, Elina Kaikkonen, piano, Juhana Vaittinen, cajon-rumpu, Asko Lintumäki, basso ja Leo Korte, laulu.

– Hyvinkin monesta suomalaisesta pop-, rock- ja iskelmäkappaleesta voi löytää vaikka millaisia syvyyksiä ja tasoja, Malmin seurakunnan yhteisömuusikko Lissu Elenius sanoo. Kuva: Esko Jämsä

– Hyvinkin monesta suomalaisesta pop-, rock- ja iskelmäkappaleesta voi löytää vaikka millaisia syvyyksiä ja tasoja, Malmin seurakunnan yhteisömuusikko Lissu Elenius sanoo. Kuva: Esko Jämsä

Apulannan tuotanto on laaja, sillä yhtye on tehnyt musiikkia jo 30 vuoden ajan. Messussa kuultavat tai yhdessä laulettavat kappaleet on valikoinut messua valmisteleva porukka tekstien perusteella. Mukana ovat esimerkiksi kappaleet Armo, Jumala, Pahempi toistaan ja Valot pimeyksien reunalla.

– Tekstit ovat  kauttaaltaan syvällisiä, moniulotteisia, viisaita, elämän merkityksiä pohdiskelevia. Kuulija voi hahmottaa niitä monelta kantilta, Lissu Elenius kuvailee.

Olisiko Apulannan kappaleissa ainesta vaikka virsikirjaan tai Nuoren seurakunnan veisukirjaan?

– Miksipä ei. Jos musiikki on yhdessä laulettavaa ja kappaleessa on aineksia suurten kysymysten pohdintaan, ilman muuta se on mahdollista, jos jossakin näin päätetään.

– Musiikki, jota ihmiset tässä ajassa kuuntelevat ja joka voi tarjota aineksia elämän merkitysten ja hengellisyyden pohdintaan, on äärettömän tärkeää. Hyvinkin monesta suomalaisesta pop-, rock- ja iskelmäkappaleesta voi löytää vaikka millaisia syvyyksiä ja tasoja. 

Apulannan musiikin pohjalle rakentuva iltamessu Malmin kirkossa tiistaina 22.11.2022 klo 18–19 Malmin kirkko (Kunnantie 1). 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.