null Maalariopiskelija teki Pitäjänmäen seurakunnalle seimimaalauksen, jossa Jeesus on syntynyt autotalliin ja tuoreilla vanhemmilla on äitiyspakkaus

Teoksen paljastustilaisuudessa maalariopiskelija Eric Leraillez kertoi maalauksen taustoista. Seurakunnan puolesta mukana olivat vt. kirkkoherra Maika Vuori ja pappi Jukka Vanne.

Teoksen paljastustilaisuudessa maalariopiskelija Eric Leraillez kertoi maalauksen taustoista. Seurakunnan puolesta mukana olivat vt. kirkkoherra Maika Vuori ja pappi Jukka Vanne.

Ajankohtaista

Maalariopiskelija teki Pitäjänmäen seurakunnalle seimimaalauksen, jossa Jeesus on syntynyt autotalliin ja tuoreilla vanhemmilla on äitiyspakkaus

Maalausta voi käydä ihailemassa loppiaiseen asti.

Pitäjänmäen kirkolle on tullut seimimaalaus, jossa yhdistyvät sekä vuoden 2020 Helsinki että parin tuhannen vuoden takainen Betlehem. Maalaus syntyi seurakunnan ja Pitäjänmäessä sijaitsevan Helsingin Maalariammattikoulun yhteistyön tuloksena. Seurakunnasta otettiin yhteyttä oppilaitokseen ja etsittiin opiskelijaa, joka haluaisi toteuttaa suuren seimiteemaisen taideteoksen kirkolle. Maalariopiskelija Eric Leraillez tarttui tilaisuuteen.

– Innostuin heti. Tämä oli kiinnostava aihe, Leraillez kertoi teoksen paljastustilaisuudessa keskiviikkona 16. joulukuuta.

On aika hienoa, että kun maalasi tällaisen teoksen, on osa parin tuhannen vuoden ketjua.

Leraillez sai seurakunnalta vapaat kädet. Hän teki ensin muutaman luonnoksen tietokoneella ja sitten vielä raakaversion todellisessa koossa. Hän laskeskelee, että kaiken kaikkiaan teoksen tekeminen vei noin 100 tuntia. Nyt hän on tyytyväinen lopputulokseen, vaikka jotkut kohdat olivatkin vaikeita, kuten katseiden maalaaminen ja suuntaaminen oikein.

– On aika hienoa, että kun maalasi tällaisen teoksen, on osa parin tuhannen vuoden ketjua. Monet taiteilijat ovat maalanneet oman näkemyksensä samasta aiheesta, hän pohtii.

Maalaus on sekoitus vanhaa ja uutta. Siitä voi bongata muun muassa Helsingin tuomiokirkon, äitiyspakkauksen, nykyaikaisen näköisiä poikia, Jeesuksen luo matkaavan kolmikon sekä enkelin, heinillä makaavan Jeesus-lapsen ja eläimiä. Eläinten suojan sijaan Jeesus näyttää syntyneen autotalliin.

– Auto taitaa olla vanha Lada. Ajattelin, että autotalli voisi olla tämän päivän vastine paikalle, jonne Maria ja Joosef joutuvat kun heidät on käännytetty pois muista paikoista.

Ranskasta alun perin kotoisin oleva Leraillez valmistuu maalariksi ensi vuonna. Hän on myös graafikko ja tekee yhä myös niitä töitä.

– Halusin tehdä enemmän käsityötä, en vain kuvia tietokoneella. Siten päädyin opiskelemaan maalariksi. Se on ollut tosi mukavaa, on eri-ikäisiä opiskelijoita ja kivoja opettajia, hän kertoo.

Maalaus on esillä Pitäjänmäen kirkon oven pielessä loppiaiseen asti. Sen jälkeen se pannaan talteen ja otetaan esiin taas ensi vuonna.

Maalauksen yläkulmassa on Helsingin tuomiokirkko.

Maalauksen yläkulmassa on Helsingin tuomiokirkko.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.