null Helsingin kirkoissa voi viettää jouluaattoiltaa hyvässä seurassa

Kanttori Mikko Helenius viettää jouluaattonsa tiiviisti Käpylän kirkolla: välillä uruissa, välillä joulujuhlassa seurakuntasalin puolella.

Kanttori Mikko Helenius viettää jouluaattonsa tiiviisti Käpylän kirkolla: välillä uruissa, välillä joulujuhlassa seurakuntasalin puolella.

Ajankohtaista

Helsingin kirkoissa voi viettää jouluaattoiltaa hyvässä seurassa

Etkö vielä tiedä, mitä tekisit jouluaattona? Muutamassa helsinkiläisessä kirkossa voi viettää aattoiltaa ilman pääsylippua ja tuomisia.

Oulunkylän seurakunnan kanttori Mikko Helenius aikoo viettää jo kolmannen kerran jouluaattoa Käpylän kirkolla. Millaista aattojuhlassa on ollut?

– Sympaattista. Mukana on ollut kymmeniä ihmisiä, eri-ikäisiä, yksin tulleita ja lapsiperheitä ja pariskuntia. Kokoonnumme aattohartauteen kello 15, ja sen jälkeen valmistelemme ruokia ja syömme yhdessä jouluaterian. Ilta ei ole tiukasti ohjelmoitu. Laulamme joululauluja, ja joulupukkikin tulee käymään.

Oletko itse osittain työssä jouluaattona?

– Kyllä, soitan aattohartaudessa ja sitten yömessussa kello 23 ja vielä aamullakin kahdessa jumalanpalveluksessa. Soitin jouluyön messun ensimmäisen kerran 15-vuotiaana, ja siitä asti olen yleensä ollut jouluna töissä. Pidän velvollisuutenani olla omassa kirkossa isoina juhla-aikoina. Se kuuluu tähän työhön. En stressaa joulusta pätkääkään. Joulu on helppo, aina samat kappaleet!

Kenelle tällainen aattojuhla sopii?

– Esimerkiksi itseni ikäisille +-40-vuotiaille. Jos ei ole muuta menoa, kannattaa tulla! Tunnelma on lämmin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.