null Jouluradio Suomen neljänneksi kuunnelluin kanava joulukuussa – tavoitti lähes 780 000 viikkokuuntelijaa

Ajankohtaista

Jouluradio Suomen neljänneksi kuunnelluin kanava joulukuussa – tavoitti lähes 780 000 viikkokuuntelijaa

Tiistaina 21.1. julkaistun Kansallisen Radiotutkimuksen (KRT 2019/12) mukaan Jouluradio oli joulukuussa Suomen neljänneksi kuunnelluin radiokanava, tavoittaen 779 000 viikkokuuntelijaa.

Kuluneella kaudella Jouluradio nosti teemakseen kansainvälisyyden ja monikulttuurisuuden. Kansainvälistä musiikkia etsittiin esimerkiksi Jouluradion kuuntelijoiden avulla. Suosittua joulumusiikkia kuultiin muun muassa Perusta, Etelä-Koreasta ja Islannista.

– Me haluamme omalta osaltamme olla kehittämässä median monimuotoisuutta, kansainvälisyyttä ja tasa-arvoisuutta. Työ jatkuu valitsemallamme tiellä. Joulumusiikkia soittamalla voi parantaa maailmaa, summaa Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Perinteiseen tapaan Jouluradio julkaisi uuden version Hoosianna-virrestä ensimmäisenä adventtisunnuntaina. Rap-artisti PastoriPiken tulkinta sai poikkeuksellisen paljon kiitosta ja huomiota mediassa. Julkistuskonsertti Helsingin Kalasataman kauppakeskus REDIssä sai valtakunnallista näkyvyyttä ja huomioitiin esimerkiksi MTV3:n Kymmenen uutisissa.

Jouluradion uudessa Kuulostaa joululta -ohjelmasarjassa syvennyttiin keskustelemaan joulumusiikista seitsemän tunnetun suomalaisen kanssa. Lähetyksissä vierailivat muusikko Reino Nordin, rap-artisti PastoriPike, näyttelijä Alina Tomnikov, kansanedustaja ja ministeri Annika Saarikko, tubettaja ja laulaja Tuure Boelius, tubettaja Sita Salminen ja suomirapin pioneeri Paleface. Interaktiivinen ohjelma lähetettiin suorana Jouluradion Facebookin yli 113 000 fanille, joiden oli mahdollista kommentoida ohjelmaa ja esittää kysymyksiä studiovieraille.

Monipuolisesta joulumusiikista nautittiin tänäkin vuonna FM-taajuuden lisäksi myös kaikkiaan kymmenellä erilaisella nettikanavalla, joista suosituimpien joukossa olivat Suomen Lähetysseuran kanssa yhteistyössä toteutettava Kauneimmat joululaulut, Klassinen joulu ja Lasten jouluradio. Lisäksi pääosin pohjoisamerikkalaista musiikkia soittava Happy Holidays oli kuunnelluimpien kanavien joukossa.

Jouluradion lanseeraamaa Joululaulupäivää vietettiin 15.12. ympäri Suomen. Yhteisöllisen päivän tarkoitus on kannustaa ihmisiä laulamaan.

Jouluradiolla on selvästi paikka suomalaisten sydämissä: Jouluradion tekemän kuuntelijatutkimuksen vastauksissa joulumusiikkimediaa kuvailtiin mm. rakkaaksi, tunnelmalliseksi ja ainutlaatuiseksi. Saadun palautteen perusteella Jouluradio todella kuuluu jouluun ja on osa ihmisten arkea erityisesti joulun aikaan, mutta myös siihen valmistauduttaessa. Se näkyy myös Jouluradion nettisivuilla, joille tehtiin parhaimmillaan viikossa yli 180 000 käyntiä. Viime vuonna verkkosivulla lanseerattu Jouluradion viestipalvelu Kuuma linja lisäsi suosiotaan: palveluun lähetettiin yli 2 600 viestiä, joka on lähes 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

 

Jouluradio on seurakuntien yhteinen radiokanava sekä verkkomedia. Kirkko ja kaupunki ja Jouluradio ovat samaa mediaperhettä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.