null Juhlavuotta viettäneen Jouluradion suosio oli jälleen suurta – netin kautta kuunnelleiden määrä kasvoi

Kansallisen Radiotutkimuksen luvut näyttävät, kuinka Jouluradion tavoittavuus on noussut muutaman vuodesta takaisesta.

Kansallisen Radiotutkimuksen luvut näyttävät, kuinka Jouluradion tavoittavuus on noussut muutaman vuodesta takaisesta.

Ajankohtaista

Juhlavuotta viettäneen Jouluradion suosio oli jälleen suurta – netin kautta kuunnelleiden määrä kasvoi

Pääkaupunkiseudulla Jouluradio oli radiokanavien ykkönen 25–54-vuotiaiden viikkotavoittavuudessa

Pelkästään joulumusiikkia soittava, seurakuntien rahoittama Jouluradio ylsi jälleen suureen suosioon ja korkeisiin kuuntelijalukuihin kaudella 2022.

Jouluradio oli radiokanavien ykkönen 9–24-vuotiaiden viikkotavoittavuudessa valtakunnallisesti ja 25–54-vuotiaiden viikkotavoittavuudessa pääkaupunkiseudulla viikoilla 48–51, eli 1.– 28.12.2022. Viikkotavoittavuudella tarkoitetaan kanavaa vähintään vartin viikon aikana kuunnelleita.

Kaikkiaan Jouluradion kanavat tavoittivat 223 000 pääkaupunkiseudulla asuvaa. Valtakunnallisesti viikkotavoittavuus oli jopa 958 000 suomalaista. Kuuluvuusalueillaan Jouluradio tavoitti 19 prosenttia väestöstä. Tiedot käyvät ilmi Kansallisen Radiotutkimuksen joulukuun 2022 tilastoista.

– Olemme iloisesti yllättyneitä ja ihmeissämme, että 20. juhlakausi meni näin hyvin. On upea asia, että kaikkien suoratoistopalveluiden ja muun tarjonnan keskellä Jouluradiolle on kysyntää, Jouluradion tuottaja Katri Ketola sanoo.

– Nämä luvut kertovat myös siitä, että pystymme tarjoamaan joulumusiikkia monipuolisesti eri kuuntelijaryhmille. Ilahduimme erityisesti siitä, että olemme nuorten kuuntelijoiden suosioissa.

Jouluradion kanavia kuunneltiin paljon netin kautta. Kauteen 2021 verrattuna nettikanavien kuuntelijamäärä kasvoi kahdeksalla prosentilla.

Pääkanavan lisäksi Jouluradiolla on yhdeksän eri tyylistä nettikanavaa. Pääkanava oli edelleen kuunnelluin kanava, toiseksi kuunnelluin oli Kauneimmat joululaulut ja kolmanneksi kuunnelluin oli amerikkalaista joulumusiikkia soittava Happy Holidays, jonka kuuntelu kasvoi peräti 36 prosenttia viime kaudesta. Neljänneksi kuunnelluin kanava oli Klassinen joulu, jonka kuuntelu kasvoi 16 prosentilla.

Myös tuorein tulokas, pelkästään uutta joulumusiikkia soittava Uusi joulu -kanava löysi hyvin yleisönsä. Uusi Joulu -kanava tuli Pikkujouluradion tilalle ja keräsi jopa 15 prosenttia enemmän kuuntelijoita edelliseen verrattuna.

Netin ansiosta Jouluradiota kuunnellaan paljon myös ulkomailla, ja se on tärkeä kanava monelle ulkosuomalaiselle. Viime vuonna Jouluradiota kuunneltiin 173 maassa.


Jouluradio ja Kirkko ja kaupunki ovat osa samaa mediaperhettä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.