null Jouluradio nousi saksalaisten tv-uutisten loppukevennykseen

Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne kertoo saksalaisen ZDF-kanavan haastattelussa, että nyt jos koskaan tarvitaan Jouluradiota. Ihmiset kaipaavat nostalgisuutta, uskoa, toivoa, rakkautta ja lohtua. 

Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne kertoo saksalaisen ZDF-kanavan haastattelussa, että nyt jos koskaan tarvitaan Jouluradiota. Ihmiset kaipaavat nostalgisuutta, uskoa, toivoa, rakkautta ja lohtua. 

Ajankohtaista

Jouluradio nousi saksalaisten tv-uutisten loppukevennykseen

ZDF-kanava on Saksan suurin televisiokanava.

Saksan yleisradioyhtiön ZDF-kanavan uutisohjelma teki Jouluradiosta loppukevennyksen. Heute in Europassa kerrotaan päivittäisiä uutisia Euroopasta. ZDF-kanava on Saksan suurin televisiokanava. Katsojia lähetyksellä on keskimäärin noin viisi miljoonaa. 

Jouluradio-uutisen näkökulmana ovat joululaulut, Joululaulupäivä ja suomalaisten innostus joululauluja kohtaan. Toimittaja Ansgar Frankenberg nostaa uutisessa esiin myös Jouluradion erityisen roolin koronavuonna.

– Jouluradiolla on tänä vuonna vielä tärkeämpi rooli kuin aiempina, koska ihmiset eivät voi mennä kirkkoihin laulamaan yhdessä Kauneimpia joululauluja. Jouluradio antaa heille mahdollisuuden nauttia joululauluista. Kanavaperheessä on jopa ”Kauneimmat joululaulut” -kanava, jonka mukana voi laulaa, Frankenberg sanoo.

Ansgar Frankenberg asuu Suomessa ja tekee Suomi-uutisia ZDF-kanavalle.

– Haluamme tuoda ihmisille hyvää tunnelmaa tällä jutulla, hän sanoo.

Frankenbergille Jouluradio on tuttu jo usean vuoden takaa. Hän ei tiedä, että Saksassa olisi täysin vastaavaa radiokanavaa. Toimittaja kertoo asuvansa Helsingin Vallilassa ja on useasti kävellyt kauppakeskus Redissä Jouluradion toimituksen ohi. 

– Rakastan joululauluja, joten kuuntelen itsekin Jouluradiota aika usein. Lähinnä Jazzjoulua ja Happy Holidaysia, hän sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Solina-kuoron kappale Lapsenkokoinen voitti kirkkaasti Jouluradion Uusien biisien viikon

Ajankohtaista

Lapsikuoro Solinan esittämä kertoo joulun päähenkilöstä, joka tuli niin pieneksi, että mahtui lapsen syliin. Kappale nappasi 40 prosenttia kaikista äänistä.
Testaa, mikä tunnettu joululauluhahmo olet!

Hyvä elämä HengellisyysLöydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.