null Kauneimmat joululaulut tulevat tilauksesta pihoille ja parvekkeiden alle

Espoonlahden seurakunnan kanttori Elja Puukko on ollut ideoimassa Kauneimpia parvekejoululauluja.

Espoonlahden seurakunnan kanttori Elja Puukko on ollut ideoimassa Kauneimpia parvekejoululauluja.

Ajankohtaista Ajankohtaista

Kauneimmat joululaulut tulevat tilauksesta pihoille ja parvekkeiden alle

Seurakunnat tarjoavat koronaturvallisia laulutilaisuuksia Espoonlahdessa ja Leppävaarassa. Leppävaaran seurakunta vie musiikkitervehdyksen myös palvelutalojen ja hoivakotien asukkaille.

Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet perinteisessä muodossaan on tänä vuonna jouduttu perumaan, mutta ei hätää. Yhteislaulu on siirtynyt verkkoon ja muun muassa parvekkeille. Espoonlahden ja Leppävaaran seurakunnan alueilla kokeillaan Kauneimpien joululaulujen järjestämistä kerrostaloyhtiöiden pihoilla siten, että kukin voi osallistua tilaisuuteen omalta parvekkeeltaan tai vaikka avoimesta ikkunasta käsin.

 – Idea lähti liikkeelle siinä vaiheessa, kun kiristyneet koronarajoitukset tekivät mahdottomiksi ulkoilmassa järjestettävät yleisötilaisuudet, kertoo Espoonlahden seurakunnan kanttori ja laulaja Elja Puukko.

 – Koska alueellamme on paljon kerrostaloasutusta, tuntui kiinnostavalta ajatukselta järjestää jotain samanlaista interaktiivista ja yhteisöllistä toimintaa tuomaan iloa ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta keskuuteemme. Samalla pääsemme laulamaan joululauluja.

Vastaanotto on ollut innokas: taloyhtiöt ovat olleet apuana järjestämässä laulupaikkoja, soihtuja, lyhtyjä ja sähköä äänilaitteisiin. 

Parvekejoululaulukiertueessa on mukana neljä puhallinsoittajaa, lähetyssihteeri Eveliina Roznovski, kanttori Elja Puukko ja Espoonlahden seurakunnan kirkkoherra Jouni Turtiainen.

Leppävaaran seurakunnan alueella käyvät kanttori Kullervo Latvanen ja pappi Juha-Pekka Rissanen muutaman kuorolaisen kanssa järjestämässä parvekelaulajaisia kitaran säestyksellä 16.–20.12. Karakalliossa, Ajurinmäessä, Perkkaalla ja Kilossa.

– Leppävaaran seurakunta vie jouluista musiikkitervehdystä myös palvelutalojen ja hoivakotien asukkaille joulua edeltävinä päivinä parvekelaulujen meiningillä, eli ulkoa pihoilta laulettuna ikkunoihin ja parvekkeisiin päin, kanttori Outi Noponen kertoo.

Tilaisuudet toteutetaan koronaturvallisesti siten, että musiikkiryhmä esiintyy turvavälein pihalla.

Parvekejoululaulajaisia on tilattu seurakunnalta Espoonlahden kerrostalopihoille jo useaan paikkaan, mutta tarjolla on vielä muutama vapaa-aika kahdelle seuraavalle lauantaille, eli 12.12. ja 19.12. sekä sunnuntaille 20.12. Leppävaaran osalta ajat ovat jo varattuja.

Parvekelaulamisesta on tullut suorastaan korona-ajan ilmiö. Ympäri maailman parvekkeilla on nähty ja kuultu monenlaisia musiikkiesityksiä. Suomessa on joulun alla myös valtakunnallinen Parvekejoululaulut-tempaus, jossa ihmisiä kannustetaan sunnuntaina klo 15 kajauttamaan parvekkeeltaan viikon laulu. Lucian päivänä 13. joulukuuta vuorossa on luonnollisesti Sankta Lucia.

Tiedustelut: Espoonlahden seurakunnan lähetyssihteeri Eveliina Roznovski, p. 041 518 1244, eveliina.roznovski@evl.fi ja Leppävaaran seurakunnan pappi Juha-Pekka Rissanen, juha-pekka.rissanen@evl.fi, p. 050 529 4044.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.