null Solina-kuoron kappale Lapsenkokoinen voitti kirkkaasti Jouluradion Uusien biisien viikon

Solina-kuoro. Kuva: Mika Haapoja

Solina-kuoro. Kuva: Mika Haapoja

Ajankohtaista

Solina-kuoron kappale Lapsenkokoinen voitti kirkkaasti Jouluradion Uusien biisien viikon

Lapsikuoro Solinan esittämä kertoo joulun päähenkilöstä, joka tuli niin pieneksi, että mahtui lapsen syliin. Kappale nappasi 40 prosenttia kaikista äänistä.

Solina-kuoron johtaja Suvi Lehtimäen ensimmäinen tunne kisan voitosta on onnellinen.

– Aivan ihana fiilis ja ihana kertoa lapsille, nuorille ja lauluntekijöille, että ollaan voitettu!

Lapsenkokoinen on Solinan ensimmäinen oma joululaulu. Kappale on Pekka Simojoen säveltämä, Hanna Kivisalon sanoittama ja Jari Levyn sovittama joululaulu. Kappale kertoo joulun päähenkilöstä, joka tuli niin pieneksi, että mahtui lapsen syliin.

–  Tämä on jotenkin niin Solinan näköinen laulu. Kun olimme äänittämässä tätä, niin kaksi isoa miestä eli miksaaja ja tuottaja alkoivat itkeä studiossa, kun solisti Venla Salo lauloi. Se on just sellainen, että se sulattaa kaikkien sydämet. Laulu on tosi kaunis ja hieno. Olemme tosi onnellisia tästä, Suvi Lehtimäki iloitsee.

Lapsikuoro Solina on Seinäjoen seurakunnan lasten kuoro, jonka muusikko Pekka Simojoki nimesi ”Pohjalaiseksi ilmiöksi”. Solinassa laulaa noin 150 alakouluikäistä lasta. Suomen kirkkomusiikkiliitto valitsi Solinan Vuoden musiikkiryhmäksi 2017.

Voittajakappaleen solisti Venla Salo. Kuva: Juho Ylitalo

Voittajakappaleen solisti Venla Salo. Kuva: Juho Ylitalo

Jouluradion Uusien biisien viikkoon lähetettiin noin 150 uutta joululaulua. Metropolia-ammattikorkeakoulun musiikin ja kulttuurituotannon opiskelijoista koottu raati valitsi seitsemän finalistikappaletta, jotka olivat viikon ajan yleisöäänestyksessä. Ääniä kisaan tuli kaikkiaan 2626.

Opiskelijaraati eli Annika Lohilahti, Matti Muuriaisniemi ja Viktor Lepistö kommentoivat kisaa näin:

”Lapsenkokoinen oli sellainen kappale, joka sai raatilaisillekin kylmät väreet heti ensikuuntelulta. Voittajakappaleessa on jotain maagista tunnelmaa, joka säväyttää. Kokonaisuus on yhtenäinen. Solisti on äärettömän taitava ja sympaattinen. Teos on kaikin puolin onnistunut.”

Toiseksi tuli Nina Tapion ja Katja Lapin kaunis Mikä tekee joulusta joulun. Kolmannen sijan vei Lalius kappaleella Hetken vielä.

Kuuntele Lapsenkokoinen

-:- / -:-

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.