Juha Rintamäki ja Kalervo Salo hakevat kirkkohallituksen kansliapäälliköksi
Juha Rintamäki.

Juha Rintamäki.

Juha Rintamäki ja Kalervo Salo hakevat kirkkohallituksen kansliapäälliköksi

Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki ja Espoon lääninrovasti Kalervo Salo hakevat kansliapäälliköksi.

Kirkkohallituksen kansliapäällikön virkaan tuli määräaikaan mennessä 13 hakemusta. Hakijoiden joukossa ovat Helsingin seurakuntayhtymän johtaja, Lauttasaaren kirkkoherra Juha Rintamäki sekä Leppävaaran kirkkoherra ja Espoon tuomiorovastikunnan lääninrovasti Kalervo Salo.

Kalervo Salo.

Kalervo Salo.

Muut hakijat ovat Mika Aalto, Pekka Huokuna, Nils Martin Juselius, Kari Kopperi, Pia Katriina Lehtinen, Aulikki Mäkinen, Riikka Ryökäs, Martti Hyyryläinen, Petri Järveläinen, Ilpo Laitinen ja Marja Viljamaa.

Kirkkohallituksen täysistunto antaa lausuntonsa hakijoista kirkolliskokoukselle lokakuun istunnossaan 23.10. Lopullisen päätöksen tekee kirkolliskokous marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Virka tuli avoimeksi, kun sen nykyinen haltija, kansliapäällikkö Jukka Keskitalo, valittiin Oulun hiippakunnan piispan virkaan. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 1.11.2018.

Kansliapäällikön tehtävänä on johtaa ja kehittää kirkkohallituksen viraston toimintaa. Hän vastaa viraston strategisesta suunnittelusta. Kansliapäällikkö johtaa yleisesti kirkkohallituksen henkilöstöhallintoa, toimii osastonjohtajien ja erillisyksikköjen johtajien esimiehenä sekä vastaa kirkkohallituksen yhteiskuntasuhteista ja edunvalvonnasta.


Muokattu 26.9.: Juttuun on lisätty neljä nimeä.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi