null Helsingin seurakuntayhtymän johtajan virkaan on 16 hakijaa – joukossa kiinnostavia nimiä

Helsingin seurakuntayhtymään kuuluu 20 seurakuntaa, joilla on suuri joukko yhteisiä palveluita. Kuva: Esko Jämsä

Helsingin seurakuntayhtymään kuuluu 20 seurakuntaa, joilla on suuri joukko yhteisiä palveluita. Kuva: Esko Jämsä

Ajankohtaista

Helsingin seurakuntayhtymän johtajan virkaan on 16 hakijaa – joukossa kiinnostavia nimiä

Hakijoiden joukossa on muun muassa entinen valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala.

Suomen suurimman seurakuntayhtymän eli Helsingin seurakuntayhtymän johtajan virkaa hakee 16 henkilöä. Hakijoiden joukossa ovat muun muassa nykyinen seurakuntayhtymän johtaja, Lauttasaaren kirkkoherra Juha Rintamäki, entinen valtakunnansovittelija ja kirkon työmarkkinalaitoksen johtaja Vuokko Piekkala sekä viime vuodet Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n toimitusjohtajana toiminut Otto Lehtipuu.

Tehtävää on viime vuodet hoidettu kahden vuoden määräaikaisuuksina ja oman viran ohessa. Kelpoisia tehtävään ovat olleet Helsingin seurakuntayhtymään kuuluvien seurakuntien kirkkoherrat ja osastojen johtajat. Nyt virka muutetaan pysyväksi ja päätoimiseksi. Viran hakijoiden ei enää tarvitse olla seurakuntayhtymän tai seurakuntien palveluksessa, vaan kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto.

Viranhakuilmoituksen mukaan yhtymänjohtaja vastaa seurakuntayhtymän strategisesta suunnittelusta ja strategisten tavoitteiden eteenpäinviemisestä. Hän edistää yhtymän ja siihen kuuluvien 20 seurakunnan yhteistyötä. Yhtymän johtaja hoitaa myös seurakuntayhtymän edunvalvontaa ja yhteiskuntasuhteita. Hän johtaa asioiden valmistelua yhtymän päättäville elimille eli kirkkoneuvostolle ja kirkkovaltuustolle.

Helsingin seurakunnat ilmoitti hakevansa laaja-alaista yleisjohtajaa, jolla on näkemys kirkon tulevaisuudesta ja kykyä johtaa seurakuntayhtymää muuttuvassa ja haasteellisessa toimintaympäristössä. Viran hakijoilta edellytetään kokemusta kirkollisesta työstä ja kirkon tehtäväalan tuntemusta. Julkishallinnon päätöksenteon tuntemus katsotaan eduksi.

Valintaprosessi etenee seuraavaksi haastatteluihin ja hakijoiden soveltuvuustesteihin. Yhteinen kirkkovaltuusto nimittää uuden yhtymänjohtajan lokakuussa. Valittavan henkilön on määrä aloittaa tehtävässä 1.1.2023.

Virkaa hakivat Minna Haataja, Johanna Holmqvist, Monica Heikel-Nyberg, Simon Häggblom, Markku Jämsä, Kenneth Koskinen, Kari Käyhkö, Anu Laitila, Otto Lehtipuu, Lars Lundsten, Jussi Luomanen, Jarmo Michelsson, Vuokko Piekkala, Hannele Rahkala, Juha Rintamäki ja Juha Salminen.


Korjattu 23.8. klo 19.30 tieto Otto Lehtipuun työpaikasta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.