null Kampin kappelissa saa sanoa yöllä ”tahdon” – Heinäkuiseen Hääyö-tapahtumaan mahtuu 14 paria

Neljätoista paria saa toisensa Kampin kappelissa.

Neljätoista paria saa toisensa Kampin kappelissa.

Ajankohtaista Ajankohtaista

Kampin kappelissa saa sanoa yöllä ”tahdon” – Heinäkuiseen Hääyö-tapahtumaan mahtuu 14 paria

Seitsenvuotisen historiansa aikana kappelissa on vietetty häitä vain kahtena päivänä.

Heinäkuussa on harvinainen mahdollisuus sanoa ”tahdon” Kampin kappelissa. Kampin kappeli on avattu seitsenvuotisen historiansa aikana vain kaksi kertaa aiemmin vihkimisiä varten ja edellisestä kerrasta on kulunut jo useampi vuosi.

Nyt on tilaisuus astella alttarille ainutkertaisessa Hääyö-tapahtumassa lauantaina 6. heinäkuuta. Vihkiaikoja on jaossa 20 minuutin välein kello 18:sta puoleenyöhön. Kaikki parit ovat tervetulleita varaamaan joko vihkimisen, avioliiton siunaamisen, vihkivalojen uusimisen tai mikäli päivä osuu kohdalleen, vaikka avioliiton vuosipäivän rukoushetken.

Illassa voidaan vihkiä enintään 14 paria. Viuluduo vastaa musiikista, ja pappikin on paikalla kappelin puolesta.

– Tilaisuus sopii kaikille, jotka ovat halukkaita menemään naimisiin ja joilla on joku, jonka kanssa mennä. Ajan voi varata myös avioliiton siunaamista varten, jos on mennyt maistraatissa naimisiin. Tapahtuma sopii toki myös pareille, jotka ovat mennet naimisiin jo aikoja sitten, mutta tahtovat järjestää vihkivalojen uusimisen tai avioliiton vuosipäivän rukoushetken, Kampin kappelin vs. toiminnanjohtaja, pastori Nanna Helaakoski sanoo.

Kaksi todistajaa riittää ja niitäkään ei tarvitse olla omasta takaa.
– Nanna Helaakoski

Valtavan suuriin häihin kappeli ei sovellu. Sinne mahtuu maksimissaan 60 juhlavierasta.

– Toisaalta vieraita ei tarvitse olla ollenkaan, jos haluaa mennä naimisiin hyvin pienimuotoisesti. Kaksi todistajaa riittää ja niitäkään ei tarvitse olla omasta takaa. Viuluduomme soittajat riittävät todistajiksi, Helaakoski rohkaisee.

Kampin kappelissa on ollut vihkijäisiä kaksi kertaa aiemmin. Kokemukset niistä ovat olleet myönteisiä. Ensimmäinen häätapahtuma järjestettiin 12. jouilukuuta 2012, ja silloin ensimmäiset häät olivat jo kello 12. Edellisen kerran Kampin kappelissa pääsi naimisiin ystävänpäivänä 2015.

Kampin kappelissa ei periaatteessa järjestetä kirkollisia toimituksia, vaan sen toiminta-ajatuksena on olla kävijöille avoinna hiljentymistä tai keskusteluapua varten. Ajatus järjestää nyt kolmas vihkitapahtuma tuli Kampin kappelissa vierailleelta.

– Jossain vaiheessa eräs kävijämme sanoi, että olisi kiva, kun olisi näitä häätapahtumia joskus kesälläkin. Nyt ei päivämäärään liity mitään muuta erityistä kuin se, että tarjoamme tällä kertaa mahdollisuuden kesähäihin, Helaakoski sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.