null Käpylän kirkon kirpputorilla voi tehdä kiinnostavia löytöjä

Leena Ronkainen esittelee tavaramäärää, joka tulee myyntiin kirpputorille.

Leena Ronkainen esittelee tavaramäärää, joka tulee myyntiin kirpputorille.

Ajankohtaista

Käpylän kirkon kirpputorilla voi tehdä kiinnostavia löytöjä

Käpylän kirkolla pidetään seurakuntalaisen aloitteesta ensi sunnuntaina kirpputori, jossa myydään seurakunnan vanhoja tavaroita.

Mistä ajatus tähän tuli, seurakunnan vapaaehtoistyöntekijä Leena Ronkainen?

– Kirkolla on järjestetty kerran viikossa ruokailu, ja tänä syksynä sinne tuli tavallista enemmän lapsiperheitä. Lapset leikkivät ruokailun lomassa viereisessä tilassa, josta oli koronapandemian aikana tullut erilaisten tavaroiden varasto. Se näytti tosi ankealta, joten tyhjensimme suntio Harto Hållmanin kanssa varaston ylimääräisistä tavaroista.

– Yhtenä yönä sain ahaa-elämyksen, että tavaroista voisi pitää kirpputorin. Kun kerroin tästä Hartolle, hän sanoi miettineensä samaa. Myös muut työntekijät innostuivat, ja aloimme järjestää tätä yhdessä.

Mitä kirpputorilla on myynnissä?

– Siellä myydään muun muassa astioita, huonekaluja, kirjoja, tekstiilejä ja lasten leikkikaluja. Saamme lisää tavaraa myyntiin Käpylän nuorisotilasta ja Oulunkylän kirkolta. Lopuksi pidetään huutokauppa arvokkaimmista tavaroista, kuten Artekin huonekaluista, joista osa vaatii korjailua.

– Oulunkylän Martat pistävät kirpputorille pystyyn kahvilan, joten siellä on tarjolla myös tällaista virkistystä.

Käytkö itse kirpputoreilla?

– Käyn silloin tällöin, kun jokin kirpputori osuu kohdalle ja etsin jotain tietynlaista tavaraa, esimerkiksi lisäosia astiastoon. Kirkolla harjoittelijana oleva Jonna Taimela on kirpputorifani, ja häneltä olemme saaneet tärkeää tietoa kirpputorimeiningistä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.