null Käsityö on kaunis myös keskeneräisenä, sillä virheiden sietäminen kuuluu elämään

Usein käy niin, että käsityö jää kesken. Sari Kokkosen mukaan keskeneräisyys on erottamaton osa ihmisenä olemista ja siitä on lupa nauttia.

Usein käy niin, että käsityö jää kesken. Sari Kokkosen mukaan keskeneräisyys on erottamaton osa ihmisenä olemista ja siitä on lupa nauttia.

Hyvä elämä

Käsityö on kaunis myös keskeneräisenä, sillä virheiden sietäminen kuuluu elämään

Pappi Sari Kokkonen järjestää näyttelyn kesken jääneistä käsitöistä Hakunilan kirkolla Vantaalla. Keskeneräisiä töitä voi viedä kirkolle avajaispäivään 3. syyskuuta saakka.

Vuosi sitten näihin aikoihin ­pappi Sari Kokkosen valtasi neulojille tuttu ”oireyhtymä” nimeltä neuloosi. Sen seurauksena syntyi monta neuletyötä, ja innostus käsitöihin jatkui joulun yli.

Kevättalvella Kokkonen loi puikoille vaa­lean­vihreitä silmukoita tarkoituksenaan neuloa itselleen keväinen pusero. Kädet ja mieli saivat kuitenkin neulomisesta tarpeekseen, ja työ jäi kesken. Tilanne on tuttu monille neulomista harrastaville.

Nyt Kokkonen kokoaa Hakunilan kirkolle keskeneräisistä käsitöistä näyttelyä, joka avataan lähimmäisen sunnuntaina 3. syyskuuta pidettävän neulemessun yhteydessä. Kotien kätköistä löytyviä keskeneräisiä käsitöitä voi tuoda näyttelyyn aina avajaispäivään saakka.

Kokkosen mukaan keskeneräisyys on erottamaton osa ihmisenä olemista ja siitä on lupa nauttia. Keskeneräisen käsityön äärellä voi olla kiitollinen siitä, mitä on saanut aikaan. Voi kiittää siitä, mitä omissa käsissä syntyi silloisessa elämäntilanteessa, ja muistella, ­mitä silloin tapahtui ja millaisia ajatuksia mielessä pyöri.

– Matkan tekeminen on se juttu, Kokkonen sanoo.

– Kolmenkymmenen kilometrin pyhiinvaelluksella satakin metriä on tärkeä. Sama pätee käden töihin.

Keskeneräisyyden hyväksymiseen kuuluu virheiden sietäminen sekä suorittamisen ja vertailun väheneminen.

– Meillä on monia tavoitteita ja ihanteita, joihin pyrimme. Omissa silmissä joku toinen näyttää olevan paljon pidemmällä kuin itse. On hyvä pysähtyä ja huomata, että minulla on ihan hyvä tässä kohtaa tänään, Sari Kokkonen toteaa.

Nyt Kokkosen neulepuikoissa syntyy eri sateenkaaren väreissä hehkuva voimahuivi. Puolisen vuotta lepäämässä ollut vihreä neule on edelleen kesken.

– Kyllä se varmaan jossakin kohtaa valmistuu, Kokkonen sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.