null Kauneimpien joululaulujen suojelijaksi suomalaisten rakastama Paula Koivuniemi – Nyt korona uhkaa koko tapahtumaa

Kauneimpien joululaulujen suojelijaksi suomalaisten rakastama Paula Koivuniemi – Nyt korona uhkaa koko tapahtumaa

Kolme viidestä suomalaisesta on osallistunut Suomen Lähetysseuran ja seurakuntien järjestämiin Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin.

Kauneimmista joululauluista on tullut yksi Suomen suosituimmista joulunajan tapahtumista. Luterilaisen kirkon uunituoreen nelivuotiskertomuksen mukaan 55 prosenttia suomalaisista kertoo osallistuvansa Suomen Lähetysseuran ja luterilaisten seurakuntien järjestämiin laulutilaisuuksiin useimmiten tai toisinaan.

Vaan miten käy Kauneimpien joululaulujen koronavuonna 2020? Perutaanko tapahtumat?

– Me Lähetysseurassa toivomme hartaasti, että seurakunnissa löytyy uskallusta, tahtoa ja taitoa järjestää tavanomaisesta poikkeavalla tavalla koskettavia tapahtumia joululaulujen äärellä – unohtamatta tietysti koronarajoituksia ja turvallisuutta, sanoo Lähetysseuran varatoiminnanjohtaja Satu Kantola järjestön tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan useat seurakunnat ovat kertoneet pyrkivänsä järjestämään tilaisuuksia turvavälit huomioiden, ulkona tai netissä.

Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa kerätään rahalahjoituksia, joilla tuetaan heikossa asemassa olevia lapsia yli 20 maassa. Viime vuoden keräyspotti oli historian suurin, 1 165 000 euroa.

Lähetysseura muistuttaa, että lahjoituksia voidaan kerätä perinteisen kolehtihaavin lisäksi esimerkiksi MobilePayn, tekstiviestien ja verkkosivuston kautta.

Tänä vuonna Kauneimpien joululaulujen suojelijana toimii suomalaisen populaarimusiikin konkari Paula Koivuniemi.

– Lasten ja vanhusten kohtalo liikuttaa minua, koska he ovat niin avuttomia. Aikuiset pärjäävät kyllä jotenkuten, mutta lapset ja vanhukset ovat puolustuskyvyttömiä ja riippuvaisia muitten avusta, Koivuniemi sanoo Lähetysseuran tiedotteessa.

Artisti on itsekin esiintynyt kirkoissa monena jouluna. Tällekin vuodelle on suunniteltu joulukonsertteja, mutta Koivuniemi ei vielä tiedä, joudutaanko keikat perumaan.

– Ensimmäisissä kirkkokonserteissa vähän ihmettelin, miten täällä nyt sitten ollaan, mutta nykyisin tykkään niistä kovasti. Jo kirkko itsessään henkii ihanaa rauhaa. Monet kuuntelevat omissa mietteissään, eivätkä välttämättä edes katso solistia. Siksi minunkaan ei tarvitse esittää mitään – välispiikkejäkään ei aina tarvita. Voin olla ihan rauhassa oma itseni, Koivuniemi kertoo.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: