null Kauniaisten kirkkoon tulossa miljoonien remontti – seurakunta ottaa pankista lainaa

Kauniaisten kirkon on suunnitellut arkkitehti Kristian Gullichsen.

Kauniaisten kirkon on suunnitellut arkkitehti Kristian Gullichsen.

Ajankohtaista

Kauniaisten kirkkoon tulossa miljoonien remontti – seurakunta ottaa pankista lainaa

Vuonna 1983 valmistuneen kirkon rakenteet ovat huonossa kunnossa. Lisäksi kirkkoon rakennetaan ajanmukaista talotekniikkaa.

Vuonna 1983 valmistunut Kauniaisten kirkko menee remonttiin. Lopullisen päätöksen remontista tekee yhteinen kirkkovaltuusto 15. joulukuuta kokouksessaan. Kauniaisten seurakunnan talouspäällikkö Eeva-Mari Salmi vastaa Kirkko ja kaupungin kysymyksiin sähköpostitse.

Mikä Kauniaisten kirkossa vaatii remonttia?

– Kirkon on suunnitellut Kristian Gullichsen, ja se on valmistunut vuonna 1983. Kirkko on kestänyt aikaa hyvin, mutta tiettyjä rakenteellisia kunnostustoimia on välttämätöntä tehdä liki 40 vuoden ikäisessä kirkossamme.

– Korjaushanke jaetaan kahteen osaan. Ensimmäisessä vaiheessa korjataan kirkon maanvastaiset rakenteet, uusitaan talotekniikkaa ja tiivistetään sisäpuolisia rakenteita kirkon ja kerhorakennuksen osalta. Ensimmäisen vaiheen on tarkoitus valmistua vuoden 2023 alkupuolella. Toisen vaiheen korjausrakentamisesta päätetään erikseen, kun ensimmäinen vaihe on valmistunut.

– Korjattavien kohteiden määrittämiseksi toteutettiin kattava kuntotutkimus vuonna 2018. Hankesuunnitelma valmistui vuonna 2020 ja se hyväksyttiin yhteisessä kirkkovaltuustossa 1.12.2020.  Toteutussuunnitelmat valmistuvat tammikuussa 2022.

Mikä on korjaamisen hintalappu?

– Korjaamisen ensimmäisen vaiheen arviohinta on yli kolme miljoonaa euroa.

Mistä seurakunta saa rahat korjaamiseen?

– Korjaamiseen käytetään säästövaroja ja osittain ulkopuolista rahoitusta eli pankkilainaa.

Meneekö kirkko remontin ajaksi kiinni, ja pitääkö ottaa käyttöön väliaikaiset tilat jostain?

– Suunnitelmien mukaan korjauksen väistöä vaativa aika ajoitetaan kesäkauteen. Seurakunnallisia toimintoja siirretään väistön ajaksi seurakuntatilaamme, Kauniaistentie 11, sekä muihin tiloihin Kauniaisissa, kuten Uuteen Paviljonkiin ja Kauniaisten metodistikirkkoon. Väistöajan on suunniteltu olevan 1.5.–15.10.2022.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.