null Kauniaisten kirkko suljetaan 19. huhtikuuta remontin vuoksi –  seurakunnan toiminta siirtyy väistötiloihin

Kauniaisten kirkko on valmistunut vuonna 1983. Nyt sitä peruskorjataan.

Kauniaisten kirkko on valmistunut vuonna 1983. Nyt sitä peruskorjataan.

Ajankohtaista

Kauniaisten kirkko suljetaan 19. huhtikuuta remontin vuoksi –  seurakunnan toiminta siirtyy väistötiloihin

Kirkko aukeaa jälleen lokakuussa. Remontin kustannusarvio on yli kolme miljoonaa euroa.

Kauniaisten kirkon peruskorjauksen ensimmäinen vaihe alkaa pääsiäisen jälkeen. Kirkko suljetaan 19.4. alkaen remontin ajaksi. Tavoitteena on, että seurakuntien toiminta voi jatkua kirkossa jälleen lokakuussa 2022.

– Remontin hinnaksi tulee yli 3 miljoonaa euroa. Hinta riippuu siitä, paljonko lisätöitä remontti tuo tullessaan, kertoo Kauniaisten suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Mimosa Mäkinen.

Suomen- ja ruotsinkieliset seurakunnat toimivat remontin aikana pääsääntöisesti Sebastoksen kappelissa ja toimitilassa, osoitteessa Kauniaistentie 11 sekä Kauniaisten metodistikirkossa eli Betlehemskyrkanissa, jonka osoite on Yhtiöntie 33.

– Tavoitteena on, että seurakunnallinen toiminta jatkuu väistötiloissa mahdollisimman normaalisti. Jotakin toimintoja joudutaan varmasti soveltamaan tilojen myötä toisenlaiseksi, Mäkinen sanoo.

Kirkko joudutaan sulkemaan korjauksen ajaksi.

Kirkko joudutaan sulkemaan korjauksen ajaksi.

Kirkon korjaushanke on jaettu kahteen osaan. Nyt alkavassa ensimmäisessä vaiheessa korjataan kirkon maanvastaiset rakenteet, uusitaan talotekniikkaa ja tiivistetään sisäpuolisia rakenteita kirkossa sekä virasto- ja kerhorakennuksessa.

Toisen vaiheen rakentamisesta päätetään erikseen, kun ensimmäinen vaihe on valmistunut. Kauniaisten kirkko on Kristian Gullichsenin suunnittelema ja se on valmistunut vuonna 1983. Vaikka lähes 40 vuoden ikäinen kirkko on ikäisekseen hyväkuntoinen, rakenteellisia kunnostustoimia on jo välttämätöntä tehdä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.