null Kaupungin päätös muuttaa Hietaniemen hautausmaan parkkipaikat maksullisiksi harmittaa hautajaisvieraita

Hietaniemen hautausmaan parkkipaikat Hietaniemenkadulla muuttuivat maaliskuussa maksullisiksi. 

Hietaniemen hautausmaan parkkipaikat Hietaniemenkadulla muuttuivat maaliskuussa maksullisiksi. 

Ajankohtaista

Kaupungin päätös muuttaa Hietaniemen hautausmaan parkkipaikat maksullisiksi harmittaa hautajaisvieraita

Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhurin mukaan ongelma ratkeaisi sillä, että edes yhdelle kadunpätkälle tulisi kahden tunnin kiekkopysäköinti.

Helsingin kaupungin päätös muuttaa Hietaniemen hautausmaan kupeen parkkipaikat maksullisiksi aiheuttaa harmia hautausmaalla ja siunauskappelissa vieraileville. Hietaniemen hautausmaan Uudelle kappelille tai hautausmaalle saapuva saattoväki pystyi ennen jättämään autonsa kiekkopaikoille Hietaniemenkadulle kappelin viereen, mutta maaliskuun puolivälissä paikat muuttuivat maksullisiksi. Päätös on tehty toukokuussa 2019. Yleensä hautausmaiden vieressä on myös maksuttomia parkkipaikkoja.

– Parkkipaikkaongelmasta on tullut palautetta sekä meille että kaupungille, kertoo Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhuri Marja Varjoniemi.

Varjoniemen mukaan asiasta on käyty keskustelua kaupungin kanssa vielä sen jälkeenkin, kun paikat muuttuivat maksulliseksi.

– Olemme toivoneet kiekkopysäköintiä kahdeksi tunniksi. Se riittäisi hautajaisvieraille. Olemme keskustelleet myös Krematoriosäätiön kanssa, joka toimii tien toisella puolella. On toisaalta tullut esiin sekin näkemys, että pitkäaikaisparkkeeraaminen alueella on vähehtynyt. Krematoriossa ja hautausmaalla asioivat saattavat löytää parkkipaikan aiempaa helpommin, vaikka se ei maksutonta olekaan.

Kaupunki ei enää kumoa päätöstään.

Hietaniemen hautausmaalla on vielä kolme maksutonta parkkipaikkaa hautausmaalla kävijöitä varten, kaksi Mechelininkadulla ja kolmas Kaartin hautausmaalla Lapinlahdentien puolella.

– Jos liikkuminen on vaikeaa, voimme ohjata Uudelle kappelille saapuvia omaisia saapumaan myös autolla pääkäytävää pitkin, Varjoniemi kertoo.

Eteläisen alueen tiimipäällikkö Inga Valjakka Helsingin kaupungin liikenne- ja katusuunnittelupalvelusta arvioi, että kaupunki ei enää kumoa päätöstään. Muutoksen taustalla on ensinnäkin alueen liikennesuunnitelma, jonka seurauksena asukas- ja yrityspysäköintitunnuspaikkoja Etu-Töölössä vähennettiin. Mechelininkadulta poistuneille 100 paikalle oli järjestettävä korvaavia paikkoja Hietaniemen alueelta.

Hietaniemen hautausmaan ilmaispaikat haluttiin muuttaa maksullisiksi myös siksi, ettei alueella olisi enää pitkäaikaista pysäköintiä ja vaihtuvuus olisi suurempaa. Maksutonta ja aikarajoittamatonta pysäköintiä on vaiheittain vähennetty Helsingin kantakaupungista maksuvyöhykkeiltä 1 ja 2. Pysäköinti on maksullista Hietaniemen alueella joka päivä kello 9–21.

Parkkipaikkaongelmasta on tehty myös yksi valtuustoaloite Helsingin seurakuntien yhteiselle kirkkovaltuustolle. Aloitteen tekijä, kirkkovaltuutettu Ville Jalovaara toivoo seurakuntayhtymän vielä yrittävän neuvotella kaupungin kanssa, sillä varsinkaan hautajaisiin saapuvien omaisten ei pitäisi joutua miettimään pysäköintimaksuja.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.