null Suvivirsi ja muut kesäiset yhteislaulut sopivat Leppävaarassa baariin – ”Moni löytää kevyen musiikin sanoituksista hengellistä sanomaa”

Kesäiset laulut kaikuivat viime kesänä ravintola Basessa pidetyssä Suvilinnun laulut -yhteislauluillassa. Leppävaaran seurakunta järjestää samassa paikassa laulutilaisuuden 27. toukokuuta.

Kesäiset laulut kaikuivat viime kesänä ravintola Basessa pidetyssä Suvilinnun laulut -yhteislauluillassa. Leppävaaran seurakunta järjestää samassa paikassa laulutilaisuuden 27. toukokuuta.

Ajankohtaista

Suvivirsi ja muut kesäiset yhteislaulut sopivat Leppävaarassa baariin – ”Moni löytää kevyen musiikin sanoituksista hengellistä sanomaa”

Suvilinnun laulut -yhteislauluilta on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.

Yhdessä laulaminen tekee hyvää. Sen tietää Leppävaaran seurakunnan kanttori Outi Noponen.

– Kun laulamme yhdessä, saamme voimaa toinen toisistamme. Yhteisiin säveliin ja sanoihin voi osallistua ilman selittelyjä, onpa oma elämäntilanne mikä tahansa, sanoo Noponen.

Hän on paneutunut yhdessä laulamiseen ja siihen, millaiset kesäiset laulut ja virret sopivat eri tilanteisiin laulettavaksi porukalla. Hän kokosi 29 laulua sisältävän Suvilinnun laulut -yhteislauluvihkosen yhdessä tamperelaisen kanttorin Sanna Ketolan kanssa.

– Halusimme löytää sellaisia keväisiä ja kesäisiä kappaleita, jotka ruokkivat iloa, valoa ja toivoa sekä kertovat ihmisten välisestä lämmöstä ja huolenpidosta, kertoo Noponen.

Vihkoseen pääsivät mukaan esimerkiksi tango Satumaa, iskelmät Sininen ja valkoinen, Lentäjän poika ja Sitkeä sydän sekä laulut Kalliolle, kukkulalle ja Päivänsäde ja menninkäinen. Virsikirjasta valittiin muun muassa virret Soi kunniaksi Luojan ja Oi ihmeellistä armoa.

Kokoelmasta löytyy laulettavaa eri-ikäisille ja monenlaisiin tilanteisiin. Noposen ja Ketolan tavoitteena oli, että kappaleet sopivat laulettavaksi kirkoissa, toreilla, baareissa ja missä tahansa niitä yhdessä kajautetaankin.

Tärkeintä lauluilloissa on, että yleisö saa laulaa.
- Kanttori Outi Noponen

Uutta vihkosta käytetään muun muassa ravintola Basessa Leppävaarassa 27. toukokuuta järjestettävässä Suvilinnun laulut -yhteislaulutilaisuudessa. Outi Noponen on valinnut kappaleet sinne.

– Luvassa on lauluja laajalla kattauksella iskelmästä Suvivirteen, jota ei voi ohittaa. Koska olemme ravintolassa, jätämme virret vähemmälle. Moni löytää kevyen musiikin sanoituksista hengellistä sanomaa, sanoo Noponen.

Suvilinnun laulut kaikuvat ravintola Basessa jo neljättä kertaa. Kauppakeskus Sellon yhteydessä sijaitseva paikka on tuttu monelle myös Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksien pitopaikkana. Joulun alla tila on täynnä eivätkä kaikki mahdu istumaan, kesän tilaisuudessa sen sijaan istumapaikkoja riittää kaikille.

Outi Noposen lisäksi kaikissa Basen kesäisissä yhteislaulutilaisuuksissa on ollut mukana pappi Aija Pöyri, joka tänäkin vuonna toimii tilaisuuden juontajana. Lauluja säestää Leppävaaran seurakunnan työntekijöistä koottu bändi.

– Tärkeintä lauluilloissa on, että yleisö saa laulaa. Vuosi vuodelta väkimäärä on kasvanut, ja se on hienoa. Yleisön joukossa näen sekä aktiivisia seurakuntalaisia että tuoreita kasvoja ympäri Espoota. Monelle voi olla helpompi tulla laulamaan baariin kuin kirkkoon, arvelee Aija Pöyri.

– Suvivirsi on ehdoton ykköslaulu, sillä se tuo monelle mieleen muistoja.

Pöyri ei aio pitää puhetta, vaikka toimii illan juontajana. Pääasiassa hän kertoo, mitä seuraavaksi lauletaan. Maailman lasten auttamisesta hän kuitenkin aikoo puhua hieman, sillä se on yhteislauluillan kolehdin kohde. Suvilinnun laulut -lauluvihkonen on osa Kirkon Ulkomaanavun Suvivirsi-keräystä, jonka kohteena on tänä vuonna lasten ja nuorten koulunkäynnin tukeminen Ugandassa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tuuli Charalambous voitti kilpailun, jossa haettiin uutta säkeistöä Suvivirteen – sanoituksessa viitataan ilmastonmuutokseen ja koronaeristykseen

Hyvä elämä Ajankohtaista

Vantaankosken seurakunnan järjestämään kilpailuun tuli 62 vastausta. Piispa Teemu Laajasalo valitsi voittajan esiraadin valitsemasta kolmesta parhaasta säkeistöehdotuksesta. Voittosäkeistö on kuultavissa verkossa.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.