Kesällä Martinristin seurakuntatilassa voi meditoida yhdessä
Meditointiohjaaja Anne-Marja Isoaho, kuinka löysit meditoinnin?
– Tutustuin meditaatioon lähemmin matkustaessani vuonna 2007 ensimmäisen kerran Casa de Dom Inacion parannuskeskukseen Brasiliaan. Se on saanut nimensä katolisen jesuiittajärjestön perustajan Ignatius Loyolan mukaan. Jäin koukkuun niin meditaatioon kuin keskukseen, jossa olen vieraillut säännöllisesti yli kymmenen vuoden ajan.
Miten meditointi vaikuttaa ihmiseen?
– Pyrin harjoittamaan meditaatiota päivittäin. Siitä on ajan oloon tullut ikään kuin rutiini. Jos en vähään aikaan meditoi, tulee minulle sellainen olo kuin olisin vähän hukassa itseltäni.
– Keskiaikainen mystikko Avilan Teresa puhui syvärukouksesta. Syvärukouksessa tapahtuva muutos itsessä johtaa siihen, että löytää myötätunnon ja rakkauden itseään kohtaan, sen saman rakkauden, jolla Jumala meitä rakastaa. Sitä kautta voi myös löytyä rakkaus toisiin ihmisiin. Se on hyvin parantavaa joka tasolla.
Mitä eroa on rukoilemisella ja meditoinnilla?
– Usein sanallinen rukous on pään tasolla tapahtuvaa, kun taas meditaatiossa ollaan enemmän sydänyhteydessä. Molempia tarvitaan.
– Oma kokemukseni on, että meditaation aikana voi saada vastauksia omaa mieltä askarruttaviin ja sydäntä rasittaviin kysymyksiin. Meditaatiossa mieleni tasolla oleva sekasotku on usein selvinnyt ja sydämessäni oleva suru tai muu tunne on puhdistunut.
Lepotila-meditaatio keskiviikkoisin 20.6.– 15.8. (paitsi 4.7.) klo 18–19 Martinristin seurakuntatilassa, Martinpolku 2 C. Lisätietoja Anne-Marja Isoaho p. 050 337 4983.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee
Gurun opissa: Hukassa ei ole hyvä olla
HengellisyysKun sydän ja pää riitelevät ja olo on hajanainen, hiljainen rukous voi auttaa.