null Tapiolan kirkolla saa vinkkejä parisuhteen alkutaipaleelle – ”Hyvä parisuhde muodostuu tasapainon löytämisestä yhdessä olemisen ja erillisyyden välillä”

– Parisuhteessa kumppania on syytä kuunnella sekä ottaa huomioon hänen tarpeensa ja toiveensa, Anna Handroo sanoo.

– Parisuhteessa kumppania on syytä kuunnella sekä ottaa huomioon hänen tarpeensa ja toiveensa, Anna Handroo sanoo.

Hyvä elämä

Tapiolan kirkolla saa vinkkejä parisuhteen alkutaipaleelle – ”Hyvä parisuhde muodostuu tasapainon löytämisestä yhdessä olemisen ja erillisyyden välillä”

Kun pari alkaa elää arkea yhdessä, monista asioista on hyvä sopia, kuten ajankäytöstä ja omista rajoista.

Tapiolan kirkolla on toukokuussa keskusteluilta, johon kutsutaan erityisesti suhteen alkutaipaleella olevia. Illan aiheena on hyvinvoiva parisuhde. Tilaisuuden järjestää Tapiolan seurakunta ja vieraana on sosionomi Laura Huuskonen Parisuhdekeskus Kataja ry:stä.

– Keskusteluillassa voi tarkastella oman parisuhteen vahvuuksia ja tutustua myös itseensä. Tarjoamme mahdollisuuden pysähtyä kumppanin kanssa arjen keskelle miettimään, missä mennään. Iltaan voi tulla yhdessä tai yksin, sanoo Tapiolan seurakunnan diakonissa Anna Handroo.

– Parisuhteen alku on yleensä onnellinen, mutta kun pariskunta alkaa elää arkea yhdessä, eteen tulee asioita, joista on hyvä sopia ja tehdä kompromisseja. Tällaisia ovat esimerkiksi tapa puhua toiselle, ajankäyttö ja omien turvallisten rajojen asettaminen. Hyvä parisuhde muodostuu tasapainon löytämisestä yhdessä olemisen ja erillisyyden välillä, sitoutumisesta suhteen rakentamiseen sekä kyvystä käsitellä ristiriitoja.

– Myös omista turvallisista rajoista ja siitä, mikä tuntuu epämukavalta, kannattaa puhua kumppanille. Häntä on syytä kuunnella sekä ottaa huomioon hänen tarpeensa ja toiveensa.

Laura Huuskonen sanoo, että vain puhumalla voidaan luoda yhteistä ymmärrystä kumppanin kanssa. Keskusteluillassa hän esimerkiksi kertoo keinoista, jotka helpottavat puhumista kumppanille ja pysähtymistä kuuntelemaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.