null Kirkko järjestää Why so Myrtsi -tapahtumassa temppuradan ja parkkihallikonsertteja – ”Jeesus voisi hyvin syntyä myyrmäkeläiseen parkkihalliin”

Kanttori Katariina Kopsa ja varhaiskasvatuksen sihteeri Helena Fyhr järjestävät seurakunnan toimintaa Why so Myrtsi -tapahtumaan. ”Meihin suhtaudutaan täällä myönteisesti”, Fyhr sanoo.

Kanttori Katariina Kopsa ja varhaiskasvatuksen sihteeri Helena Fyhr järjestävät seurakunnan toimintaa Why so Myrtsi -tapahtumaan. ”Meihin suhtaudutaan täällä myönteisesti”, Fyhr sanoo.

Ajankohtaista

Kirkko järjestää Why so Myrtsi -tapahtumassa temppuradan ja parkkihallikonsertteja – ”Jeesus voisi hyvin syntyä myyrmäkeläiseen parkkihalliin”

Vantaankosken seurakunta osallistuu myyrmäkeläiseen taidetapahtumaan. Tarjolla on vanhaa kirkkomusiikkia rujossa ympäristössä ja mahdottoman pitkä temppurata.

Tilanne voisi harmittaa, mutta ei se oikeastaan enää harmita.

– Koronaan on jo tottunut. ­Tämä on ollut vakiotilanne kohta puoli vuotta, tuumii Vantaankosken seurakunnan kanttori Katariina ­Kopsa.

– Mutta kyllähän korona aiheuttaa haasteita. Olemme olleet epävarmoja kaikesta. Emmehän me edes tienneet, voimmeko järjestää mitään temppurataa.

Huoli pois, Myyrmäen seudun lapsiperheet! Seurakunta osallistuu Why so Myrtsi -tapahtumaan, ja kyllä, seurakunnan väliaikaisissa tiloissa Virtatalossa pannaan pystyyn huikean pitkä temppurata.

Why so Myrtsi on vantaalaislähiön vastine Taiteiden yölle. Tapahtuman takana on Myyrmäki-­liike, ja alueella toimiva Vantaankosken seurakunta on osallistunut siihen alusta alkaen.

Viime vuonna taidetta himoava kansa sai muun muassa laulaa Juice Leskisen hengelliseen vivahtavia lauluja.

– Se veti talon täyteen, mutta ei sellaista voi tänä vuonna tehdä, Kopsa sanoo.

Kyllä hän vähän harmistuneelta kuulostaa.

Parkkihallissa on upea akustiikka

Koronatilanteesta huolimatta seurakunta järjestää tänäkin vuonna musiikkishow’n. Esityspaikka on epätavallinen: Virtatalon parkkihalli.

– Idea tuli nuorisotyöntekijältämme Suvi Vanhakylältä. Hän oli käynyt hakemassa parkkihallista autoa ja kokeillut, miltä siellä tuntui laulaa.

Mietimme, että voisimme järjestää parkkihallissa jotain, mihin muutkin voivat osallistua. - Katariina Kopsa

Parkkihallin akustiikka oli upea. Vanhakylä ja Kopsa keksivät joulun alla kuvata betoniseinien suojassa joulutervehdyksen. Parkkihallin lattialla oli seimi, jonka ääressä kaksikko lauloi.

– Ihmiset vaikuttuivat videosta. Mietimme, että voisimme järjestää parkkihallissa jotain, mihin muutkin voivat osallistua.

Why so Myrtsi -tapahtumassa seurakunta järjestää ainakin kaksi parkkihallikonserttia. Yhdessä seurakunnan entinen kanttori Kari Jerkku soittaa huiluja ja pillejä. Toisessa konsertissa Katariina Kopsa ja hänen kolme kanttorikollegaansa laulavat vanhoja virsiä ja Giovanni Pierluigi da Palestrinan renessanssimusiikkia.

Lauluyhtyeen nimi henkii tummaa huumoria: Koronakvartetti.

– Perustimme lauluyhtyeemme maaliskuussa. Tämä on ensimmäinen live-esiintymisemme.

Miten Jeesus liittyy lasten temppurataan tai parkkihallikonserttiin?

Miksi kirkko on mukana Why so Myrtsi -tapahtumassa? Siksi, että seurakunta haluaa olla siellä, missä ihmisetkin ovat, vastaavat Katariina Kopsa ja lasten temppurataa puuhaava varhaiskasvatuksen sihteeri Helena Fyhr.

– Olen työskennellyt täällä yli 30 vuotta. Meihin suhtaudutaan täällä myönteisesti, Fyhr sanoo.

– Tietenkin aina on yksittäisiä henkilöitä, jotka loukkaantuvat kirkon läsnäolosta.

Millä tavalla lasten temppurata sitten liittyy 2 000 vuotta sitten Lähi-idässä kulkeneeseen ­Jeesus Nasaretilaiseen?

– Tietysti siten, että Jeesus sanoi, että sallikaa lasten tulla! Fyhr vastaa.

Totisesti, Jeesus sanoi, että lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta.

Entä mitä tekemistä parkkihallikonserteilla on Jeesuksen kanssa?

– 2 000 vuotta sitten Jeesus syntyi eläinten talliin. Nykypäivänä Jeesus voisi hyvin syntyä myyrmäkeläiseen parkkihalliin, Kopsa pohtii.

– Konserttimme sisältävät ajatonta kirkkomusiikkia. Tämä on mielestäni hyvä kuvaus siitä, että on aika mikä tahansa, yksi on, joka pysyy.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.