null Tutustu urbaaniin katutaiteeseen Myyrmäessä – pyhiinvaellus kulkee muraalilta toiselle Why So Myrtsi -tapahtumassa

Jutta Hakala esittelee Virtakirkon kirkkosalin näyttävää muraalia. Taustalla olevan muraalin tekijät ovat Maikki Rantala & Essi Ruuskanen, Street Art Vantaa 2019.

Jutta Hakala esittelee Virtakirkon kirkkosalin näyttävää muraalia. Taustalla olevan muraalin tekijät ovat Maikki Rantala & Essi Ruuskanen, Street Art Vantaa 2019.

Ajankohtaista

Tutustu urbaaniin katutaiteeseen Myyrmäessä – pyhiinvaellus kulkee muraalilta toiselle Why So Myrtsi -tapahtumassa

Myyrmäki on Helsingin seudun ensimmäinen katutaidekaupunginosa, josta löytyy kymmenittäin isoja seinämaalauksia.

Why So Myrtsi -tapahtuma 24.8. on Myyrmäen oma taiteiden yö. Tapahtumaa järjestää omalta osaltaan myös Vantaankosken seurakunta. Hankekoordinaattori Jutta Hakala, tänä vuonna ohjelmassa on minikonsertti ja muraalipyhiinvaellus. Mistä on kysymys?

– Järjestämme urbaanin pyhiinvaelluksen, joka houkuttelee pysähtymään kaupungin keskellä. Vaellus esittelee urbaania katutaidetta ja seuraa muraalitaideteoksia Myyrmäessä. Alue on Helsingin seudun ensimmäinen katutaidekaupunginosa, ja täältä löytyy noin 70 isoa seinämuraalia ja pienempiä kohteita. Näistä vaelluksen varrelle on valikoitunut kymmenen muraalitaideteosta.

Minkä mittainen reitti muraalivaeltajaa odottaa?

– Muraalipyhiinvaellus kestää noin puolitoista tuntia, ja sen reitin pituus on noin kaksi kilometriä. Reitti on esteetön. Vaelluksen ohjaa seurakuntapastori Iiro Salminen.

Why so Myrtsi järjestetään tänä vuonna jo kahdeksatta kertaa. Se tarjoaa muun muassa liikuntaa, tiedettä ja monenlaista taidetta. Muraalipyhiinvaeltajat kokoontuvat Virtakirkolla. Miten tästä edetään?

– Tapahtuma alkaa minipianokonsertilla, jonka jälkeen ensimmäinen muraali esitellään kirkkosalissa. Sitten lähdemme vaeltamaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.