Kirkkoneuvosto esittää edelleen Rintamäkeä seurakuntayhtymän johtajaksi
Juha Rintamäki on vahvoilla Helsingin seurakuntayhtymän johtajaksi.

Juha Rintamäki on vahvoilla Helsingin seurakuntayhtymän johtajaksi.

Kirkkoneuvosto esittää edelleen Rintamäkeä seurakuntayhtymän johtajaksi

Yhteisen kirkkoneuvoston valintaryhmä haastatteli neljä hakijaa. Päätösehdotus pysyi kirkkoneuvostossa ennallaan.

Helsingin yhteinen kirkkoneuvosto päätti 4.10. pidetyssä ylimääräisessä kokouksessaan esittää Lauttasaaren kirkkoherra Juha Rintamäkeä Helsingin seurakuntayhtymän johtajaksi.

Varsinaisen valinnan tekee yhteinen kirkkovaltuusto torstaina 12.10. Valinta koskee aikaa 1.11.2017–31.12.2018. Kyseessä on jakso, joka Teemu Laajasalolta jää yhtymänjohtajana hoitamatta, kun hän siirtyy Helsingin piispaksi.

Nykysääntöjen mukaan Helsingissä seurakuntayhtymän johtajaksi valitaan kahden vuoden määräajaksi joku kirkkoherroista tai yhteisten yksiköiden johtajista. Johtajan tehtävä on osa-aikainen ja sitä hoidetaan oman viran ohella, eli Rintamäki hoitaisi edelleen myös Lauttasaaren kirkkoherran virkaa.

Asia oli esillä jo edellisessä yhteisen kirkkoneuvoston kokouksessa, mutta se palautettiin silloin uuteen valmisteluun. Iso osa valtuutetuista, kirkkoherrat ja Suomen kirkon pappisliiton alaosasto kritisoivat sitä, että työryhmä ei ollut pyytänyt muita halukkaita ilmoittautumaan eikä haastatellut muita kuin Rintamäkeä. Tämän katsottiin olevan yhtymän omien tavoitteiden, kuten avoimuuden ja läpinäkyvyyden, vastaista.

Nyt ilmoittautumisia pyydettiin ja kaikki neljä tehtävään halukasta haastateltiin ennen esityksen tekemistä. Muita ilmoittautuneita olivat Malmin kirkkoherra Heikki Arikka, Haagan kirkkoherra Marja Heltelä ja Vartiokylän kirkkoherra Jukka Pakarinen. Esitys oli yksimielinen.

Rintamäen vahvuutena pidettiin hyvää Helsingin seurakuntayhtymän organisaation, johtajiston ja henkilöstön tuntemusta. Hänellä oli valintaryhmän mukaan myös hakijoista paras käsitys yhtymässä kesken olevista prosesseista, kuten toimintakulttuurin ja ajattelutavan muutoksesta. Rintamäkeä pidetään muutosjohtajana. Myös hänen laajaa, yhteiskunnan vaikuttajiin ulottuvaa, verkostoaan arvostettiin valinnassa.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi