null Kirkko ja kaupungin lukijoille alennus Minä olen -messujen lipuista – kirkolla myös omaa ohjelmaa guruista Tommy Hellsteniin

Kuva: Esko Jämsä

Kuva: Esko Jämsä

Ajankohtaista

Kirkko ja kaupungin lukijoille alennus Minä olen -messujen lipuista – kirkolla myös omaa ohjelmaa guruista Tommy Hellsteniin

Enää ei ihmetellä, miksi kirkko on mukana tällaisessa tapahtumassa, sanoo pappi Henri Järvinen, joka on tuottanut hyvinvointitapahtumaan kristillistä sisältöä.

Minä olen -messuilla on totuttu kuulemaan erilaisia hyvinvointivalmentajia ja uushenkisyyden opettajia, mutta tänä vuonna messuilla voi halutessaan viettää vaikka koko tapahtuman ajan kristillisen sisällön parissa.

Kirkolla on tapahtumassa oma osastonsa, jossa on yhdeksän erilaista ohjelmakokonaisuutta kelttiläisistä rukouksista kristilliseen meditaatioon. Sen lisäksi Finlandia-salissa terapeutti Tommy Hellsten ja näyttelijä Laura Malmivaara keskustelevat pappi Olli Valtosen kanssa aiheenaan ihmiselämän kipukohdat ja henkisyys.

Henri Järvinen laskeskelee, että Kirkko Helsingissä on ollut mukana Minä olen -messuilla kymmenkunta kertaa.

– Ajatuksena on ollut, että haluamme olla tapahtumassa, koska siellä käsitellään henkisiä ja hengellisiä teemoja. Pääkaupunkiseudulla on aika paljon avarasti eri henkisistä perinteistä – myös kristinuskosta – kiinnostuneita ihmisiä, jotka käyvät noilla messuilla, Järvinen kertoo.

– On myös paljon porukkaa, jotka ovat havahtuneet siihen, että se, mitä heidän elämässään nyt on, ei enää riitä. He saattavat mennä messuille katsomaan, mitä siellä voisi olla heille tarjolla.

Järvinen arvioi, että kirkon väen mukanaolo Minä olen -messuilla on parantanut myös kirkon mainetta.

– Alkuvuosina saimme paljon palautetta siitä, kuinka tuomitsevasti kirkossa on suhtauduttu ihmisiin, jotka ovat kiinnostuneet tämäntapaisista asioista. Enää kirkon mukanaoloa ei ihmetellä, vaan olemme iso yhteistyökumppani, joka tuottaa sinne hyvää kristillistä sisältöä.

Kirkon ohjelma Minä olen -messuilla Finlandia-talossa 8.–9.2.

Finlandia-salissa lauantaina 8.2. klo 16.45 Tommy Hellsten, Laura Malmivaara ja Olli Valtonen: Ihmiselämän kipukohdat ja henkisyys

Terassisalissa lauantaina 8.2. klo 10.30–11.30 Lauri Maarala: Gurujen opissa. Luennolla pohditaan, mikä on henkisten opettajien merkitys tänä päivänä.
Klo 12.00–13.00 Inna Vintturi, Elsa Sihvola ja Markus Backman: Lempeää meditatiivista musiikkia ja kelttiläisiä rukouksia.
Klo 13.30–14.30  Pekka Y. Hiltunen ja Pirjo Kantala: Tässä olen – Jumalan kanssa. Keskustelua henkisestä ohjauksesta sekä ohjausta hiljaisuuteen ja mietiskelyyn.
Klo 15.00–16.00 Gabriele Goria ja Henri Järvinen: Hiljaisuuden kautta henkiselle tielle. Työpajassa pohditaan, miten hengellisyys voisi paremmin olla osa arkea.
Klo 16.30–17.30 Tuomas-yhteisön Ehtookellot – rukousta ja meditatiivista musiikkia päivän päätteeksi. 

Terassisalissa sunnuntaina 9.2. klo 11.00–12.00 Heli Harjunpää ja Kirsi Tikka: Jooga ja lempeän elämän taidot -luento.
Klo 12.30–13.30 Susanna Erätuli, Henri Järvinen ja Mari Rasimus: Löytöretki itseen  – sisäisen viisauden kehittäminen -luento.
Klo 14.00–15.00 Juha Petterson: Rakkauden polku – mitä rakkaus on ja miten sen kanssa voi elää? -työpaja.
Klo 15.30–16.30 Anu Pylkkänen: Johdatus kristilliseen meditaatioon -työpaja.

Ohjelmasta vastaavat Kirkko Helsingissä, Hiljaisuuden ystävät, Tuomas-yhteisö ja Kirkko ja kaupunki -lehti.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.