null Kisakatsomoita, pihajuhlia ja kuvatervehdyksiä ympäri maailmaa – viikonlopun hengellisiä kesäjuhlia yhdistää kehotus kokoontua juhlimaan pienissä porukoissa

Myös Suviseuroja valmistaudutaan viettämään tänä vuonna yhdessä “kotiseuroina”, eli esimerkiksi yhdessä perheen ja sukulaisten kanssa. Kuva: Kuvapalvelu Suviseurat

Myös Suviseuroja valmistaudutaan viettämään tänä vuonna yhdessä “kotiseuroina”, eli esimerkiksi yhdessä perheen ja sukulaisten kanssa. Kuva: Kuvapalvelu Suviseurat

Ajankohtaista Ajankohtaista

Kisakatsomoita, pihajuhlia ja kuvatervehdyksiä ympäri maailmaa – viikonlopun hengellisiä kesäjuhlia yhdistää kehotus kokoontua juhlimaan pienissä porukoissa

Tänä viikonloppuna vietetään useita Suomen suurimpia ja tunnetuimpia hengellisiä kesäjuhlia, jotka toteutetaan pääasiassa virtuaalisesti.

Luvassa on varsinainen hengellisten juhlien superviikonloppu: on Suviseuroja, Evankeliumijuhlaa, Kansanlähetyspäiviä ja Herättäjäjuhlia. Virtuaalisesti järjestettävät juhlat poikkeavat tavallisista, mutta mahdollistavat toisaalta aiempaa helpomman pääsyn mukaan. Verkon tai radion kautta periaatteessa kuka vain voi osallistua juhlintoihin mistä tahansa päin Suomea tai jopa ulkomailta.

Virtuaalinen toteutustapa tuli monille tutuksi jo viime kesänä, ja vaikka osaan juhlista voi tänä vuonna osallistua myös paikan päällä, ei etätoteutuksesta ole luovuttu. Suuria paikan päällä olevia massatapahtumia ei silti järjestetä tänäkään vuonna, vaan kokoontumiset tapahtuvat pienemmissä ryhmissä. Monille kesäjuhlille onkin yhteistä se, että samalla paikkakunnilla asuvia osallistujia kannustetaan kokoontumaan ja seuraamaan etänä striimattua tapahtumaa yhdessä.

Yhteisöllisyys onkin tärkeä osa juhlia. Tavallisesti erilaiset hengelliset kesäjuhlat keräävät vuosittain yhteen useita kymmeniä tuhansia osallistujia. Esimerkiksi vanhoillislestadiolaisten nelipäiväiset Suviseurat, joka on kävijämäärältään Pohjoismaiden suurin hengellinen kokoontuminen, voi vetää vilkkaimpana päivänä paikalle peräti 90 000 kävijää.

Katso tästä suurimmat viikonlopun aikana järjestettävät hengelliset kesäjuhlat ja ohjeet ilmoittautumiseen:

Suviseurakenttänä koko maailma

Tänä vuonna Suviseurat toteutetaan täysin virtuaalisesti 2.–5. heinäkuuta. Tapahtumaa voi seurata radio- tai verkkolähetyksenä, jotka tuotetaan Reisjärven kristillisellä opistolla. Radiolähetys soitetaan suorana Kesäseuraradion kautta ja seurapuheet tulevat suorana tapahtuman Youtube-kanavalle. Ohjelmassa on muun muassa seurapuheita, laulutuokioita ja hartaushetkiä.

Lisäksi mukana on tänä vuonna uutena tullut virtuaalinen seurantakenttä, johon vieraat voivat laittaa kuvatervehdyksiä mistä päin maailmaa tahansa.

Virtuaalisten Herättäjäjuhlien pieni juhlakenttä rakennetaan Kauhavan kirkkopihalle. Kuva: Timo Perälä / Herättäjä-Yhdistys

Virtuaalisten Herättäjäjuhlien pieni juhlakenttä rakennetaan Kauhavan kirkkopihalle. Kuva: Timo Perälä / Herättäjä-Yhdistys

Evankeliumijuhlaan paikan päälle, kotoa tai ”kotikentältä”

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) Evankeliumijuhlaa vietetään 2.–4. heinäkuuta teemalla ”Kaikki on hyvin”. Ohjelmatarjonnassa on erikseen pääjuhla, nuortenjuhla sekä lapsille ja perheille suunnattu juhla. Luvassa on muun muassa laulua, leikkejä, puheita ja messuja.

Osallistua voi joko paikan päällä tai etänä. Juhla järjestetään Turussa yhdessä Mikaelinkirkon kanssa ja paikan päälle otetaan muutama sata ilmoittautunutta. Etäältä ohjelmaa voi seurata tapahtuman verkkosivuilta löytyvän livestreamin kautta sekä suurelta osin myös Radio Dein välityksellä.

Etäältä seuraavat voivat myös kokoontua ympäri Suomen pienemmissä porukoissa ja järjestää oman ”Kotikentän”, jossa juhlia yhdessä. Mukaan ilmoittautuneet kotikentät löytyvät täältä.

Kansanlähetyspäiviin kisakatsomosta käsin

Kansanlähetyspäivät toteutetaan tänä vuonna suurimmaksi osin virtuaalisesti 2.–4. heinäkuuta. Juhlaohjelma on seurattavissa Kansanlähetyksen Youtube-kanavalla sekä yksittäisiä tilaisuuksia järjestetään myös Teamsissa. Lapsille ja junnuille suunnattu ohjelma sen sijaan löytyy Donkki Tubesta.

Ainoastaan 15–19-vuotiaille nuorille suunnattu ohjelma järjestetään paikan päällä Ryttylässä. Klassiseksi kesäleiriksi kuvattuun tapahtumaan otetaan mukaan 50 ilmoittautunutta.

Etänä juhlaohjelmaa seuraavat voivat myös järjestää oman ”Kisakatsomon” tai osallistua jo ilmoitettuihin sellaisiin.

Herättäjäjuhlat takapihalla

Körttiläisyyden Herättäjäjuhlat järjestetään täysin virtuaalisesti 2.–4. heinäkuuta. Ohjelmaa voi seurata tapahtuman nettisivuilta videon tai Körttiradion välityksellä. Myös Järviradio ja Yle TV 1 lähettävät juhlista suorana ohjelmaa.

Kuten useissa muissakin hengellisissä kesäjuhlissa tänä vuonna, myös Herättäjäjuhlilla kehotetaan seuraamaan tapahtumaa yhdessä pienemmällä porukalla. Voi joko järjestää omat pihaherättäjäjuhlat tai osallistua valmiiksi ilmoitettuihin juhliin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.