null Kormilainen: Vaadin vaihtoehtoja koronatesteihin!

Puheenvuorot

Kormilainen: Vaadin vaihtoehtoja koronatesteihin!

Jos olisit maski, olisitko musta ja pääkallokuvioinen vai kenties superpeittävä kasvovisiiri? Entä kuinka Sanna Marin olet?

Olen viime aikoina somessa surffaillessani hämmästellyt sitä, miten vähän erilaisia testejä ja visoja nykyään pulpahtelee sosiaalisen mediaa syötteeseen. Tiedäthän, tällainen sinä olet, mitkä ovat sukujuuresi ja mitä ruokaa muistutat? Jos kelataan ajassa muutama vuosi taaksepäin, testejä tuntui suorastaan pulppuavan, mutta nyt meitä vaivaa testityhjiö.

Testien vaikutus perustuu kahteen asiaan: joko testin tulos on täysin absurdi tai sitten timantintarkka kuvaus omasta itsestä. Teimme aikanaan Suosikki-lehdessä testin, jossa saattoi hakea toiveammattia itselleen. Jostain käsittämättömästä syystä testistä tuli viraalihitti, jonka teki muistikuvieni mukaan yli 700 000 suomalaista, siis noin 20 kertaa nuorisolehden levikin verran. Testin koukuttavuus perustui juuri kahteen asiaan: joko tulos oli aivan päätön tai sitten vastaaja sai oman ammattinsa vastaukseksi.

Erilaiset testit ovat kyllä edelleen suosittuja. Kun katsoo vaikkapa tämän aviisin luetumpia juttuja viimeisen kuukauden ajalta, listan sijoilla kolme ja neljä napsahtavat testit Raamatun vitsauksista ja siitä, kuinka pappi olet.

Tuoreesta hääpäivästä saa plussaa.

Testityhjiön täyttämiseksi olen kehitellyt erilaisia testejä vapaaseen käyttöön. Nämä voit lainata ja tehdä vaikkapa oman testisi kaveriporukalla tai sosiaaliseen mediaan.

1. Testaa, kuinka Sanna Marin olet
Testissä haetaan tietysti yhtymäkohtia pääministeriimme, ja kysymysten joukosta löytyy ikä, työkokemus ja perhetilanne. Tuoreesta hääpäivästä saa plussaa.

2. Mikä maski olisit?
THL suosittelee kasvomaskien käyttöä, joten maskitesti on näinä päivinä aivan ehdoton. Kapinallisille suositellaan mustaa pääkallomaskia ja perinteitä kunnioittavalle valkoista kirurginnaamiota. Turvallisuushakuiset saavat suositukseksi kasvovisiirin.

3. Mikä Suomen paikkakunta sopii sinulle?
Koska lomat ulkomaille on peruttu, Suomen paikkakuntien lomakohdetesti sopii loppukesän viikonloppuihin. Suosituksia etelästä pohjoiseen, tietysti.

4. Koronatesti
Tämän testin jokainen joutuu tekemään aivan itse. Jää jokaisen omaan harkintaan, kannattaako tulosta jakaa someen.
 

Kirjoittaja on stand up -lavoja koluava somekonsultti ja perheenisä.
 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kormilainen: Pitkässä juoksussa on otettu digiloikkaa, koska varmaa on vain muutos – ”Te tiedätte kyllä ketä te olette”

Puheenvuorot

Löysästi kirjoitettujen koira- ja teiniaiheisten somesisältöjen määrä tässä palvelussa vähenee, kun Ville Kormilainen lopettaa kolumnistina. On aika ottaa focus tulevaisuuteen ja breinstormata.
Testaa itsesi: Kuka on sinun gurusi?

Hengellisyys

Tee testi: Kuinka pappi olet?

HengellisyysLöydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.