null Koronarajoitukset höllentyvät seurakunnissa – henkilömääriä ei enää rajoiteta tiloissa ja tilaisuuksissa

Seurakunnat voivat taas järjestää tilaisuuksia ilman henkilörajoituksia. Kuva on Hautausmaa elää -tapahtumasta Malmin hautausmaalta vuonna 2019. 

Seurakunnat voivat taas järjestää tilaisuuksia ilman henkilörajoituksia. Kuva on Hautausmaa elää -tapahtumasta Malmin hautausmaalta vuonna 2019. 

Ajankohtaista

Koronarajoitukset höllentyvät seurakunnissa – henkilömääriä ei enää rajoiteta tiloissa ja tilaisuuksissa

Kädet pitää pestä ja maskisuositukset ovat edelleen voimassa, mutta isommat kokoontumiset onnistuvat taas. 

Pääkaupunkiseudun seurakunnissa puretaan koronarajoituksia. Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusien linjausten mukaisesti Helsingin ja Espoon hiippakunnan tuomiokapitulit ovat päättäneet, että tästä päivästä alkaen seurakunnat voivat järjestää Helsingin, Vantaan ja Espoon seurakuntien sisätiloissa yli kymmenen hengen kokoontumisia ja rajatuissa tiloissa ulkona yli 50 hengen kokoontumisia.

Järjestäjien on kuitenkin varmistettava, että osallistujat voivat välttää lähikontakteja.

Sisätiloissa lähikontakteilla tarkoitetaan ihmisten oleskelua alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia toisiinsa. Ulkotiloissa lähikontakteilla tarkoitetaan fyysistä kosketusta toisiinsa. Määriteltyjä turvavälejä ei ulkona vaadita.

Seurakuntien on tarjottava asiakkaille ja osallistujille mahdollisuus käsien puhdistamiseen. Lisäksi yli 12-vuotiaiden suositellaan käyttävän maskia sisätiloissa. Kirkkoissa ei kuitenkaan ole maskipakkoa. Ulkona maskin käyttöä suositellaan tilanteen mukaan.

Tapahtumiin ja seurakunnan tiloihin saa tulla vain täysin terveenä.

Ohjeet ovat voimassa 15.6.−14.7.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.