null Kirkkoihin muodostetaan kymmenen hengen karsinoita – korona ei estä enää edes kesähäitä

Kun Helsingin Tuomiokirkko karsinoidaan uusien koronamääräysten mukaisesti, osallistujia mahtuu yhdellä kertaa 80.

Kun Helsingin Tuomiokirkko karsinoidaan uusien koronamääräysten mukaisesti, osallistujia mahtuu yhdellä kertaa 80.

Ajankohtaista

Kirkkoihin muodostetaan kymmenen hengen karsinoita – korona ei estä enää edes kesähäitä

Espoon ja Helsingin hiippakuntien uusien määräysten mukaan häät, hautajaiset ja kasteet voidaan taas järjestää kirkossa, kunhan turvaväleistä pidetään huolta.

Helsingin ja Espoon hiippakunnissa höllennetään hieman koronamääräyksiä. Tästä päivästä alkaen kesäkuun puoliväliin asti kirkkotilaan osallistujien määrää rajoitetaan kirkkotilan koon mukaan.

Espoon, Helsingin ja Vantaan kirkoissa tila jaetaan toisistaan erillisiin sektoreihin, joista kuhunkin voidaan ottaa korkeintaan kymmenen henkeä. Näiden sektorialueiden sisälläkin pidetään kahden metrin turvaväli.

Isommissa kirkoissa voidaan siis järjestää jopa kunnon häitä.

– Esimerkiksi Helsingin Tuomiokirkkoon saadaan helpolla kahdeksan sektoria, eli 80 henkeä, kertoo Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Marja Heltelä.

Kukin seurakunta Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla tiedottaa jäsenilleen, milloin eri kirkoissa ollaan valmiit siirtymään uuteen käytäntöön.

Käytännössä suntio tai seurakunnan vapaaehtoinen voi ohjata kulkua niin, ettei määräyksiä rikota.

– Tuomiokirkossa sektorimalli otetaan käyttöön jo torstaina 27. toukokuuta kello 12 vietettävässä viikkomessussa. Toistaiseksi kirkoissa ei kuitenkaan voida järjestää konsertteja, sillä kapitulin ohjeen mukaan sektorimalli koskee vain jumalanpalveluksia ja toimituksia, Heltelä sanoo.

Seurakunnan tulee huolehtia, että eri karsinoissa olevat ihmiset eivät kohtaa kirkkotilaan tullessa, sieltä poistuttaessa tai ehtoolliselle osallistuessa. Käytännössä suntio tai seurakunnan vapaaehtoinen voi ohjata kulkua niin, ettei määräyksiä rikota.

Uuden linjauksen taustalla on Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös 24.5. Sen mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voidaan järjestää 25.–31.5. sisä- ja ulkotiloissa enintään kymmenen hengen kokoontumisia. 1.–15.6. sisätiloissa voidaan järjestää enintään kymmenen hengen kokoontumisia ja ulkotiloissa enintään viidenkymmenen hengen kokoontumisia.

Seurakunnat jatkavat edelleen jumalanpalvelusten striimausta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.