null Kristian Lindroosin haave rock-tähteydestä vaihtui oopperalaulajan uraan

Baritoni Kristian Lindroosia ja entistä musiikkimanageria Pekka K. Pohjolaa yhdistää oopperalaulaja Peter Lindroos, joka oli baritonin isoisä ja musiikkimanagerin opiskelukaveri ja läheinen ystävä.

Baritoni Kristian Lindroosia ja entistä musiikkimanageria Pekka K. Pohjolaa yhdistää oopperalaulaja Peter Lindroos, joka oli baritonin isoisä ja musiikkimanagerin opiskelukaveri ja läheinen ystävä.

Ajankohtaista

Kristian Lindroosin haave rock-tähteydestä vaihtui oopperalaulajan uraan

Nuori baritoni Kristian Lindroos saa neuvoja ja tukea laulajan uralleen alan konkarimanagerilta, joka povaa suojatilleen kansainvälistä menestystä.

Baritoni Kristian Lindroos vastaa puhelimeen Pohjois-Karjalassa, jossa hän harjoittelee Figaron häät -oopperaa. Mozartin oopperan esitykset alkavat Joensuussa tammikuussa. Lindroos laulaa siellä ison Figaron roolin ensimmäistä kertaa.

Ennen ensi-iltaa Lindroos ehtii tehdä muitakin töitä, kuten esiintyä marraskuun alussa Olarin kirkossa. Pyhäinpäivän viikonloppuna järjestettävän konsertin otsikkona on Oli ihana kaipaus vaan.

– Esitän Olarin konsertissa muun muassa Merikannon lauluja Haudoilla-sarjasta. Se sopii hyvin pyhäinpäivän teemaan. Konsertin nimi tulee yhdestä sarjan laulusta. Figaron häät -oopperasta laulan maistiaisina kaksi aariaa, sanoo Lindroos.

Hän luonnehtii konserttia hyvin monipuoliseksi kattaukseksi, jossa ensimmäinen osa on suomalaista musiikkia ja toinen ulkomaista. Luvassa on Merikannon lisäksi Sibeliusta, Kuulaa, Wagneria, Belliniä ja Mozartia. Hän esiintyy yhdessä espoolaisen pianistin Marita Viitasalon kanssa.

Isoisän levytykset kolahtivat teini-ikäiseen rokkariin

Kristian Lindroosista ei pitänyt tulla oopperalaulajaa, vaan raskaan rockin tähtikitaristi. Hän soitti sähkökitaraa pitkälle teini-ikään asti, mutta sitten toisenlainen musiikki vei hänet mukanaan.

– Nostalgiamielellä aloin kuusitoistavuotiaana kuunnella isoisääni Peter Lindroosia levyiltä. Klassinen musiikki kolahti silloin minuun yhä kovemmin ja kovemmin. Tapailin lauluja itsekseni ja pian halusin laulaa tosissani, kertoo 28-vuotias Kristian Lindroos tiestään klassisen musiikin uralle.

Olen saanut pitkin lapsuuttani kuulla klassista musiikkia, joten siihen maailmaan oli helppo hypätä. - Kristian Lindroos

Sibelius-lukiossa hän aloitti laulutunnit opettajan kehotuksesta. Sieltä tie vei Sibelius-Akatemiaan. Hänen isoisänsä oli tunnettu oopperalaulaja. Laulajan geeni on vahva, sillä myös isä Petri Lindroos on oopperalaulaja.

– Olen saanut pitkin lapsuuttani kuulla klassista musiikkia, joten siihen maailmaan oli helppo hypätä.

Laulukilpailun voitto oli alku oopperalaulajan uralle

Lappeenrannan laulukilpailun miesten sarjan voitto kaksi vuotta sitten mullisti nuoren oopperalaulajan elämän.

– Laulajan urani lähti siitä liikkeelle. Sain musiikkimanagerin ja oikeita työtehtäviä. Lappeenrannan voitto on ollut kilpailu-urani tähänastinen huippu, hän huomauttaa.

Lindroosin uralla tärkeä henkilö on espoolainen Pekka K. Pohjola, joka toimi viime vuoden loppuun asti hänen managerinaan ja hankki nuorelle laulajalle esiintymistilaisuuksia.

Kristian Lindroos luonnehtii Pohjolaa rautaiseksi musiikkialan ammattilaiseksi, josta on uralla apua. Etenkin uran rakentamiseen liittyvät kokeneen neuvot ovat nuorelle taiteilijalle arvokkaita. Miehillä on myös toisenlainen suhde.

Pohjola ja Kristian Lindroosin isoisä Peter Lindroos opiskelivat samaan aikaan musiikkia ja olivat läheisiä ystäviä. Lopetettuaan manageritoiminnan Pohjola on nyt Kristian Lindroosin mentori.

– Annan tarvittaessa ammatillisia neuvoja ja tuen häntä. Hänessä on sellaista luontaista karismaa ja lavasäteilyä, joka on tärkeä maailman valloituksessa,  Pohjola sanoo

– Kristianilla on edessään kansainvälisen huippulaulajan ura. Näin sanoo nenäni, joka on yleensä ollut oikeassa, arvioi Pekka K. Pohjola, joka toiminut monen maailmalla menestyneen suomalaislaulajan managerina.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Baritoni Tommi Hakala valmistautuu kolmeen ylijumalan rooliin ja konsertoi Olarin kirkossa

Ajankohtaista

Oopperalaulaja Tommi Hakala elää poikkeuksellista vaihetta. Ensimmäistä kertaa uransa aikana hän ei ole oopperanäyttämöllä, vaan valmistautuu Ring-oopperan rooleihin ja konsertoi muun muassa Espoossa.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.