null Kristian Willis voi jatkaa Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherrana – valinnasta tehty valitus päättyi sovitteluratkaisuun

Kristian Willis valittiin Vanda svenska församlingin kirkkoherraksi 2021. Päätöksestä tehtiin oikaisupyyntö ja valitus, joka nyt raukesi sovitteluratkaisuun.

Kristian Willis valittiin Vanda svenska församlingin kirkkoherraksi 2021. Päätöksestä tehtiin oikaisupyyntö ja valitus, joka nyt raukesi sovitteluratkaisuun.

Ajankohtaista

Kristian Willis voi jatkaa Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherrana – valinnasta tehty valitus päättyi sovitteluratkaisuun

Kirkkoherran virkaa hakenut Monica Cleve valitti päätöksestä hallinto-oikeuteen vuonna 2021, mutta ratkaisua asiaan ei sieltä kahdessa vuodessa tullut.

Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan eli Vanda svenska församlingin kirkkoherran valinta on ratkennut sovitteluratkaisuun. Näin ollen myös kirkkoherranvalinnasta hallinto-oikeuteen tehty valitus raukeaa.

Vanda svenska församlingin seurakuntaneuvosto valitsi kirkkoherraksi pappi Kristian Willisin huhtikuussa 2021. Hän sai seurakuntaneuvostolta kuusi ääntä ja toinen ehdokas Monica Cleve neljä ääntä. 

Cleve teki seurakuntaneuvostolle oikaisupyynnön valinnasta, sillä Cleven mukaan hänellä oli enemmän kokemusta tehtävään. Porvoon hiippakunnan tuomiokapitulin arvioiden mukaan molemmat hakijat olivat päteviä virkaan.

Toukokuussa 2021 seurakuntaneuvosto hylkäsi oikaisupyynnön äänin 9–2. Sen jälkeen Cleve valitti päätöksestä hallinto-oikeuteen.

Oikeuslaitos ei ollut vielä ehtinyt tehdä asiasta päätöstä, kun Vanda svenska församlingissa aloitettiin sovitteluneuvottelut elokuussa 2023. Neuvottelu johti sovittelusopimukseen, joka hyväksyttiin seurakuntaneuvoston kokouksessa 14. syyskuuta.

Seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajan Jan-Erik Eklöfin mukaan sovittelun yksityiskohdista ja siitä, alkoiko se Cleven vai seurakuntaneuvoston aloitteesta, ei kerrota julkisuuteen.

Sopimuksen hyväksymisen jälkeen Porvoon tuomiokapituli voi nimittää Kristian Willisin Vanda svenska församlingin vakituiseksi kirkkoherraksi. Hän on hoitanut tehtävää heinäkuusta 2021 saakka.

– Olen erittäin iloinen luottamuksesta, jota seurakuntaneuvosto on osoittanut. Odotan innolla, että saan jatkaa tässä tehtävässä, jossa olen viihtynyt mukavien luottamushenkilöiden, kivojen työntekijöiden ja seurakuntalaisten vuoksi, Willis sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tuomiokapituli valitsi Pia Kummel-Myrskogin Petruksen seurakunnan kirkkoherraksi

Ajankohtaista

Valinnan teki poikkeuksellisesti Porvoon tuomiokapituli, koska seurakuntaneuvostossa äänet menivät tasan.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.