null Vantaan ruotsinkielinen seurakunta saa ”pääministeriä hieman nuoremman” kirkkoherran

Kristian Willis valittiin Vantaan ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherraksi. Tikkurilan kirkko on hänen tuleva työpaikkansa.

Kristian Willis valittiin Vantaan ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherraksi. Tikkurilan kirkko on hänen tuleva työpaikkansa.

Ajankohtaista

Vantaan ruotsinkielinen seurakunta saa ”pääministeriä hieman nuoremman” kirkkoherran

Tällä hetkellä Kristian Willis toimii Helsingin seurakunnissa englanninkielisen työn pappina. Hän uskoo kansojen kirkkoon, jossa vapaaehtoisilla on iso rooli.

Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi valittiin tiistaina Karl-Kristian Willis. Hän sai seurakuntaneuvostolta kuusi ääntä, kun vastaehdokas Monica Cleve sai neljä. Nykyinen kirkkoherra Martin Fagerudd jää eläkkeelle kesäkuun lopussa.

− Päällimmäinen tunne on kiitollisuus siitä luottamuksesta, mitä minulle on osoitettu. Odotan jo kovasti ihmisten tapaamista: seurakuntalaisten, luottamushenkilöiden ja työntekijöiden, Willis, joka käyttää etunimeä Kristian, sanoo.

Willis toimii tällä hetkellä Helsingin seurakuntien englanninkielisen työn pappina. Tässä tehtävässä hän on ollut vuodesta 2019. Sitä ennen hän toimi pappina Karjaa-Pohjan ruotsinkielisessä seurakunnassa. Papiksi hänet vihittiin vuonna 2016.

− Olen 32 eli hieman nuorempi kuin pääministeri. Eiköhän kirkkoherran työ onnistu, löytyy maailmanhistoriasta nuoria paljon suuremmistakin tehtävistä. Aleksanteri Suuri valloitti puoli maailmaa alle kolmekymppisenä, Willis naurahtaa.

Itse toivoisin, että voisimme olla rohkea yhteisö, joka on valmis kokeilemaan uutta.

Sitten hän vakavoituu ja sanoo arvostavansa sitä, että seurakuntaneuvosto halusi valita kirkkoherran, joka on Suomessa nuorimmasta päästä.

− Tärkein tehtävä ruotsinkielisellä seurakunnalla on palvella niitä seurakuntalaisia, joita varten olemme olemassa. Itse toivoisin, että voisimme samalla olla rohkea yhteisö, joka on valmis kokeilemaan uutta. Sillä tavalla voisimme palvella myös muuta Vantaata ja kirkkoa, olla kokoamme suurempia.

Kristian Willis on syntynyt maahanmuuttajaperheeseen. Hänen isänsä on englantilainen, äiti tanskalainen. Hän on kasvanut Luvialla suomenkielisellä maaseudulla. Hän uskoo, että monikulttuurisesta taustasta ja työstä englanninkielisten helsinkiläisten parissa on paljon hyötyä tulevassa tehtävässä.

− Kutsumme englanninkielistä yhteisöä kokoontumispaikkamme Matteuksen kirkon mukaan nimellä Saint Matthews International Lutheran Church. Se on pieni, lämmin ja aito yhteisö, jossa on ihmisiä joka puolelta maailmaa. Siellä on tullut harrastettua ruohonjuuritason ekumeniaa ja tehtyä monenlaisia asioita yhdessä seurakuntalaisten kanssa. Uskon, että maahanmuuttajien merkitys kirkossa kasvaa tulevaisuudessa. Tästä tulee kansojen kirkko, jossa vapaaehtoisilla on iso rooli, Willis sanoo.

Willis haluaa innostaa ja kannustaa kirkkoa heräämään siihen, että seurakuntalaisilla on tietoja ja taitoja, joista on hyötyä koko yhteisölle. Heille ei tarvitse tarjota vain avustavia tehtäviä, vaan heille voi antaa vastuuta. Kun kirkon talous tiukkenee ja samaan aikaan haasteet kasvavat, uuden työvoiman palkkaaminen ei ole enää ratkaisu kaikkeen.

− Seurakunta on yhteinen asia, ei vain työntekijöiden työpaikka, Willis sanoo.

Vanda svenska församling on yksi Vantaan seitsemästä evankelis-luterilaisesta seurakunnasta. Siihen kuuluvat ruotsinkieliset kirkon jäsenet koko Vantaan alueella. Vuodenvaihteessa seurakuntalaisia oli 4 232. Työntekijöitä on yhdeksän.

Uusi kirkkoherra asetetaan virkaansa virkaanasettamismessussa, jonka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Korjattu kirkkoherran nimi 14.4. klo 13.40.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.