null Kun etsit paikkaa, jossa voit levähtää –  mielen meteli voi tyyntyä rukoushetkessä

– Luottamuksen rukoushetki on tarkoitettu erityisesti niille, jotka ovat väsyneet paljoon puheeseen, sanoo Hakunilan seurakunnan diakoniatyöntekijä Heli Leskinen.

– Luottamuksen rukoushetki on tarkoitettu erityisesti niille, jotka ovat väsyneet paljoon puheeseen, sanoo Hakunilan seurakunnan diakoniatyöntekijä Heli Leskinen.

Ajankohtaista

Kun etsit paikkaa, jossa voit levähtää –  mielen meteli voi tyyntyä rukoushetkessä

Hakunilan seurakunnan somekanavissa vietetään joka maanantai Luottamuksen rukoushetkeä.

Hakunilan seurakunta julkaisee Luottamuksen rukoushetki -videoita Youtubessa ja Facebookissa. Heli Leskinen, olet mukana ryhmässä, joka toteuttaa rukoushetkiä. Mitä niissä tapahtuu?

– Rukoushetkessä luetaan otteita Raamatusta ja lauletaan Taizé-lauluja. Lisäksi rukoilemme lopuksi yhdessä Isä Meidän ja Herran siunauksen. Luottamuksen rukoushetki kestää noin 10 minuuttia.

Laulatte videolla Taizé-lauluja, joissa toistuu sama säe tai säkeistö useita kertoja. Mikä laulujen idea on?

– Lauluissa on rauhoittava ja kaunis melodia. Niitä on helppo oppia ja niihin pääsee mukaan. Lauluissa ei ole mitään konstikasta.

– Taizé-laulut ovat itsessään rukousta. Yksinkertainen toistuvuus antaa tilaa ja luvan asettua – olen nyt tässä.

Mikä sinua viehättää tällaisen rukoushetken viettämisessä?

– Nykyään ei ole helppoa pysähtyä tai tyynnyttää oman mielen meteliä. Lyhyessä rukoushetkessä saa vain olla ja levähtää hetken verran. Ei tarvitse suorittaa mitään.

Luottamuksen rukoushetkiä pidettiin aiem­min Hakunilan kirkossa. Miten syntyi idea videoinnista?

– Koronarajoitukset katkaisivat kokoontumiset kirkolle, joten aloitimme videoinnit keväällä 2020. Nyt uutta on se, että vietämme kerran kuussa rukoushetken englannin kielellä, sillä haluamme näin kutsua ihmisiä yhteiseen rukoukseen yli kielirajojen.

Luottamuksen rukoushetkeä vietetään joka maanantai Hakunilan seurakunnan somekanavissa. Prayer of Trust maanantaina 27.9. kello 18 Hakunilan seurakunnan Facebook-sivulla ja YouTube-kanavalla.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Mistä löytyy yhteys Jumalaan? Mielen hiljaisuudesta, vastaavat Anni Pesonen ja Karla Löfgren

Hengellisyys

– Rukous ei ole hoppuamista tai suorittamista. Aikaa on vaikka kuinka paljon, ja asiat syvenevät, kun niitä toistaa, sanoo pappi Anni Pesonen.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.