null Hanna Vuollon ohjaamassa hiljaisuuden joogassa keho osallistuu rukoukseen

Ajankohtaista

Hanna Vuollon ohjaamassa hiljaisuuden joogassa keho osallistuu rukoukseen

Mitä on hiljaisuuden jooga ja kenelle se sopii, Vantaan seurakuntien oppilaitospappi Hanna Vuollo?

– Hiljaisuuden jooga on sairaalapappi Heli Harjunpään kehittämä kristillinen joogaharjoitus, jossa koko keho otetaan tietoisesti mukaan rukoukseen. Hiljaisuuden joogassa yhdistyvät lempeä kehollinen harjoitus, mielen rauhoittuminen ja hengellisyys. Se sopii kaikille, koska liikkeet tehdään oman kehon ehdoilla ja omaa sisäistä hiljaisuutta kuunnellen.

Mitä hiljaisuuden joogan harjoituksessa tapahtuu?

– Kehollisten harjoitteiden pohjana on hathajooga. Siinä kiinnitetään huomiota palleahengityksen pidäkkeettömään virtaukseen, jolla on tutkitusti rauhoittava ja kipua lievittävä vaikutus. Harjoitus antaa mahdollisuuden kuunnella pyhän läsnäoloa itsessä sekä ottaa koko keho tietoisesti mukaan rukouk­seen.

Mitä välineitä harjoitukseen tarvitaan?

– Tarvitaan vain rauhallinen tila, jossa osallistuja voi olla omassa hiljaisuudessaan. Kannattaa myös valita joustavat vaatteet ja sopiva alusta. Jooga- tai jumppamatto sopii hyvin, mutta ei ole välttämätön.

Miten harjoitus vaikuttaa?

– Se, mitä ihmisessä tapahtuu, riippuu osallistujasta itsestään. Keskeistä on se, että harjoituksessa mennään mielen hälinästä kohti yksinkertaisuutta, rauhoittumista ja hiljaisuutta. Koen, että tässä ajassa on selkeää kaipausta pyhän kokonaisvaltaiselle kokemiselle myös oman kehon kautta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.