null Piispantalon alakerrassa Bulevardilla opetellaan puhumaan sujuvammin suomea

Natasha Vaalgamaa on yksi Puhtaan suomea -klubin vetäjistä. Kurssille saa tulla vapaasti, ilman ennakkoilmoittautumista, joten välillä porukkaa on koolla enemmän, välillä vähemmän.

Natasha Vaalgamaa on yksi Puhtaan suomea -klubin vetäjistä. Kurssille saa tulla vapaasti, ilman ennakkoilmoittautumista, joten välillä porukkaa on koolla enemmän, välillä vähemmän.

Piispantalon alakerrassa Bulevardilla opetellaan puhumaan sujuvammin suomea

Puhutaan suomea -klubilla jonkin verran suomea osaavat voivat harjoitella ja oppia uutta toivomistaan aiheista.

Kansainvälisen työn sihteeri Natasha Vaalgamaa, mikä on Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan Puhutaan suomea -klubi?

– Se on keskusteluryhmä, jossa jo jonkin verran suomea osaavat ulkomaalaiset voivat parantaa kielitaitoaan. Monet heistä ovat tulleet Suomeen työn, opiskelun tai avioliiton vuoksi. Väkeä on ollut monelta mantereelta.

Mistä ryhmässä keskustellaan?

– Meillä on joka kerta sovittu aihe. Esimerkiksi suomalainen kulttuuri, tavat ja perinteet, kesämuistot tai tyypillisimmät kysymykset työhaastattelussa. Me keskitymme uuteen sanastoon ja sisältöihin. Se on myös ryhmän vapaaehtoisille opettajille mielekäs tapa.

Opetatteko klubilla myös kielioppia?

– Odotamme, että ihmiset osaavat jo kieliopin perusasiat, jotka opetetaan virallisilla suomen kielen kursseilla. Klubilla keskustellaan pareittain ja ryhmissä, ja mahdollisimman paljon suomeksi. Tukikieltä, englantia, käytetään vähän.

Mitä ihmiset saavat ryhmästä?

– Uskallus käyttää suomen kieltä kasvaa, samoin sanavarasto. Ihmiset saavat uusia ystäviä ja kontakteja seurakuntaan. Facebook-ryhmässä on toivottu aiheita, ja ryhmäläisten toiveesta tästä on tehty intensiivikurssi, kahdeksan kertaa syksyllä ja kahdeksan keväällä.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi