null Koululainen ja hänen perheensä voivat oppia suomea uudenlaisessa läksykerhossa

Projektityöntekijä Minna Njumbe Njikang on kokenut iltapäiväkerhon ohjaaja, joka on myös vetänyt kansainvälisten perheiden kerhoa Mikaelinkirkolla.

Projektityöntekijä Minna Njumbe Njikang on kokenut iltapäiväkerhon ohjaaja, joka on myös vetänyt kansainvälisten perheiden kerhoa Mikaelinkirkolla.

Ajankohtaista

Koululainen ja hänen perheensä voivat oppia suomea uudenlaisessa läksykerhossa

Roihuvuoressa aloittavaan perheläksykerhoon etsitään vapaaehtoisia ohjaajia.

Snellun projektityöntekijä Minna Njumbe Njikang, mikä on perheläksykerho, joka alkaa toimia Porolahden peruskoulussa Roihuvuoressa marraskuun alussa?

– Se on läksykerho, jossa lasten lisäksi kohdataan perheitä, leikitetään perheen pienimpiä, jutellaan vanhempien kanssa, askarrellaan, piirrellään ja syödään pientä välipalaa.

– Perheläksykerho on kaikille avointa toimintaa. Erilaiset perheet ovat tervetulleita, voi tulla sellaisella kokoonpanolla kuin perheen kulloiseenkin päivään sopii. Kerhossa puhutaan suomea ja englantia, mahdollisesti muitakin kieliä.

Mihin tehtäviin kerhossa tarvitaan vapaaehtoisia?

– Neuvomaan läksyjä alakoululaisille, pelaamaan oppimispelejä koululaisten kanssa sekä hoitamaan pieniä lapsia.

Mitä vanhemmat tekevät kerhossa sillä aikaa?

– He voivat osallistua läksyjen tekemiseen tuetusti ja myös hoitaa omia pienempiä lapsiaan. Kerhossa voidaan neuvoa Wilman käyttöä, keskustella koulunkäynnistä sekä hakea neuvoja ja apua lapsiperheen arjen kysymyksiin.

Onko tarkoitus opetella suomea samalla?

– Kyllä. Monet peleistä auttavat suomen oppimisessa. Harjoittelemme suomen kieltä yhdessä. Jos joku osaa laulattaa porukkaa, voimme laulaa suomenkielisiä lauluja.

Onko tällaisesta kerhosta kokemuksia muualta?

– Erilaisia läksykerhoja on olemassa, mutta tietääkseni ei perheläksykerhoja. Perheitä on kutsuttu mukaan koulun kautta. Koulun oppilaat edustavat 25 kansallisuutta ja 18 kieliryhmää. Koulussa toimii kaksi valmistavaa luokkaa, joissa opiskellaan suomen kieltä ja muiden oppiaineiden keskeisiä käsitteitä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.