null Katso lähimmät kirkon joulumyyjäiset – Viikissä naiskuoro Pihlaja aikoo myyjäistuotolla kuorofestivaalille

Naiskuoro Pihlajassa laulavat Annemari Toikkanen (vas.), Johanna Toivonen ja Olga Saavalainen ovat keränneet Viikin kirkolle monenlaista myytävää.

Naiskuoro Pihlajassa laulavat Annemari Toikkanen (vas.), Johanna Toivonen ja Olga Saavalainen ovat keränneet Viikin kirkolle monenlaista myytävää.

Ajankohtaista

Katso lähimmät kirkon joulumyyjäiset – Viikissä naiskuoro Pihlaja aikoo myyjäistuotolla kuorofestivaalille

Myyjäisistä voi ostaa vaikka itse viljellyistä juureksista valmistetun joululaatikon.

Itse tehtyjä ja lahjoituksena saatuja käsitöitä, maukkaita leivonnaisia, kuoron omia levyjä, avainnauhoja ja kirjanmerkkejä. Esimerkiksi tällaisia tuotteita on Naiskuoro Pihlaja myynyt vuosittain Viikin kirkolla pidettävissä myyjäisissä. Ja tietenkin kuoro on järjestänyt aina myös arpajaiset.

– Myyjäiset ovat osoittautuneet yhdeksi hyväksi keinoksi kerätä rahaa kuoron toimintaan, vaikkapa konsertti- ja kilpailumatkojen järjestämiseen, kertoo Pihlajissa laulava Annemari Toikkanen.

Malmin seurakunnassa toimiva naiskuoro on saanut toimintaansa tukea myös konserttien, kuoron järjestämien tapahtumien sekä erilaisten myyntiartikkeleiden avulla. Marjasisko Varhan johtama kuoro oli viime vuonna ystävyyskuoronsa vieraana Haagissa, kesällä se osallistui Tampereen Säveleen ja ensi kesänä on tarkoitus matkustaa Veronan kuorofestivaaleille.

Pihlaja eriytyi naiskuoroksi Lapsikuoro Pihlajanmarjoista 14 vuotta sitten, kun vanhimmista kuorolaisista oli tullut aikuisia. Myös Toikkanen oli mukana jo lapsikuorossa.

– Laulamme Pihlajissa pääasiassa suomalaisten naissäveltäjien, kuten Mia Makaroffin ja Marita Pasasen, modernimpaa kuoromusiikkia. Tärkeä osa ohjelmistoa on myös hengellinen musiikki ja näin ennen joulua tietysti joululaulut.

"Tapahtuma tuo ihmisiä hauskalla tavalla yhteen."

Pastori Outi Lantto

Yhdessä joulupuurolle

Viikin kirkolla on ollut joulumyyjäisiä niin pitkään kuin kirkko on ollut olemassa eli 12 vuotta. Tänä vuonna ne järjestetään sunnuntaina 3.12. messun jälkeen kello 11.15.

Malmin seurakunnan pastorin Outi Lanton mukaan myyjäiset ovat monella tavalla tärkeitä tapahtumia. Niiden avulla ensinnäkin hankitaan rahaa muun muassa kuorojen, marttojen ja partiolaisten toimintaan sekä lähetystyöhön ja Kirkon Ulkomaanavulle.

– Tapahtuma tuo myös ihmisiä hauskalla tavalla yhteen. Myyjäisissä voi syödä yhdessä joulupuuroa ja ostaa jotain pientä, esimerkiksi arpoja, käsitöitä ja leivonnaisia.

– Lisäksi haluan mainita, että seurakunnan missiopiiri myy joululaatikoita. Yksi piirin jäsenistä on valmistanut niitä viljelemistään juureksista.

Kirkolle odotetaan kuhinaa myös sen vuoksi, että siellä alkaa kello 13 lastenlaulutapahtuma. Jouluhiiruli-hahmo avaa Viikin kirkon joulunodotuksen adventtiin liittyen, ja lapsikuoro Pihlajanmarjat laulaa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Joulumyyjäisissä pöydät pursuavat pipareita, piirakoita ja muita herkkuja

Ajankohtaista

Seurakuntien myyjäisissä jouluherkut käyvät kaupaksi ja tuotto menee hyvään tarkoitukseen.Kirkoissa viihdyttiin aattoiltana

Ajankohtaista


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.