null Kynttilöiden polttamista ei suositella hautausmailla kohonneen palovaaran vuoksi – Espoossa Kellonummen hautausmaalla on ollut jo kaksi läheltä piti -tilannetta tänä kesänä

Viime viikolla metallirunkoisen lasilyhdyn sisällä ollut muovinen hautakynttilä räjähti Kellonummen hautausmaalla. 

Viime viikolla metallirunkoisen lasilyhdyn sisällä ollut muovinen hautakynttilä räjähti Kellonummen hautausmaalla. 

Ajankohtaista

Kynttilöiden polttamista ei suositella hautausmailla kohonneen palovaaran vuoksi – Espoossa Kellonummen hautausmaalla on ollut jo kaksi läheltä piti -tilannetta tänä kesänä

Mikäli omaiset haluavat viedä kynttilän vainajan haudalle, led-kynttilät ovat turvallinen valinta, koska ne eivät kuumene.

Palavat hautakynttilät ovat aiheuttaneet kaksi vaaratilannetta Kellonummen hautausmaalla Espoossa viimeisen puolentoista viikon aikana. Molemmilla kerroilla hautausmaan kausityöntekijät ehtivät sammuttaa kynttilät ajoissa.

Tällä viikolla haudalle oli tuotu vainajan muistopäivänä useita palavia kynttilöitä, jotka olisivat saattaneet aiheuttaa ruohikkopalon kaatuessaan. Viime viikolla metallirunkoisen lasilyhdyn sisällä ollut muovinen hautakynttilä räjähti. Lyhdyn lasit säilyivät ehjinä.

Uudellamaalla on voimassa metsäpalovaroitus. Espoon seurakuntien hautaustoimi toivoo, etteivät omaiset tuo kynttilöitä Espoon hautausmaille palovaaran vuoksi.

Myös Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palotarkastaja Antti-Heikki Rintala ei suosittele kynttilöiden polttamista hautausmailla tällä hetkellä.

– Kynttilän pohja kuumenee palaessa, jonka seurauksena kuiva ruohikko voi syttyä tuleen. Myös tuulenpuuska voi kaataa kynttilän, jolloin tuli pääsee leviämään ruohikossa, kertoo Rintala.

– Turvallisinta on, ettei käytetä kynttilöitä. Jos kynttilöitä haluaa viedä haudalle, ehdoton suositus on, että ne olisivat led-kynttilöitä, Rintala sanoo.  

Espoon Kellonummen hautausmaan porteilla on varoituskyltit kynttilöiden aiheuttamasta vaarasta. Etenkin hautausmaan niittyalue on erittäin paloherkkä paikka. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.