null Lähde pyöräilemään porukassa Vantaan vanhaa kirkkotietä 25.8.

Vellu Taskila pyöräilee kesät talvet töihin ja harrastuksiin.

Vellu Taskila pyöräilee kesät talvet töihin ja harrastuksiin.

Ajankohtaista

Lähde pyöräilemään porukassa Vantaan vanhaa kirkkotietä 25.8.

Helsingin Polkupyöräilijät -yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Vellu Taskila, mitä teidän yhdistyksenne tekee?

– Yhdistyksemme edustaa pyöräilijöiden mielipidettä kaupunkien suuntaan. Edunvalvonta on olemassaolomme oikeutus, ja järjestämämme retket ovat pyöräilykulttuurin edistämistä. Helsingin Polkupyöräilijät -yhdistys on aikoinaan lohkottu liikennepoliittisesta järjestöstä nimeltään Enemmistö.

Järjestätte Vantaan seurakuntien ja Vantaan kaupungin kanssa yhteistyössä pyöräretken Vantaan vanhalla kirkkotiellä. Keille se on tarkoitettu?

– Järjestämämme pyöräretket ovat tarkoitettu ihan kaikille. Toki täytyy olla toimiva pyörä, eivätkä varusteet saa repsottaa. Jos perusedellytykset ovat kunnossa, retkelle voi lähteä mukaan. Retken vetäjät ottavat aina huomioon, jos mukana on vähemmän pyöräilleitä. Ei tarvitse pelätä, että putoaa porukasta.

Harrastatko sinä pyöräilyä?

– Taloyhtiön pyörävaraston seinässä lukee ”ulkoiluvälinevarasto”. Rivien väliin on kirjoitettu, että taloyhtiö pitää pyöräilyä ulkoiluna eli harrastuksena, jota mennään tekemään vapaa-aikana. Joillekin pyöräily on sitä, mutta yhdistyksenä haluamme edistää nimenomaan arkipyöräilyä: joka päivä pyöräillään töihin, harrastuksiin, kouluun ja päiväkotiin. Ajatuksena on, että vähemmän yksityisautoilua ja enemmän liikuntaa omilla jaloilla.

– Kyllä minä myös harrastan pyöräilyä. Olen käynyt pitkällä hikilenkillä pari kertaa tänä kesänä ja olen tehnyt puolisoni kanssa pyöräretkiä. Mutta pääosa kilometreistäni tulee siitä, että pyöräilen kesät talvet töihin ja harrastuksiin, eli liikun pyörällä edestakaisin kaupungissa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

25 kilometrin kävely Espoon tuomiokirkolta Vantaan Pyhän Laurin kirkolle koettelee jalkoja ja kesyttää poukkoilevan mielen

Hyvä elämä

Autot suhahtelevat ohi, voipulla aiheuttaa syyllisyyttä ja huolikuorma katoaa – siinä yhden päivän pyhiinvaelluksen jännittävimmät asiat.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.