null Nosta vauva rintareppuun, pane musiikki soimaan ja tanssi

Pieni Essi Valovirta pääsi lastenohjaaja Elina Peltosen syliin kokeilemaan rintarepputanssia. Jokainen vauva reagoi tanssimiseen omalla tavallaan.

Pieni Essi Valovirta pääsi lastenohjaaja Elina Peltosen syliin kokeilemaan rintarepputanssia. Jokainen vauva reagoi tanssimiseen omalla tavallaan.

Ajankohtaista

Nosta vauva rintareppuun, pane musiikki soimaan ja tanssi

Rintarepputanssia pääsee kokeilemaan Myyrmäen kaupunkitapahtumassa 26.8.

​Ohjaat Why so Myrtsi -tapahtumassa vauvojen rintarepputanssia. Mistä on kyse, Vantaankosken seurakunnan lastenohjaaja Elina Peltonen?

– Tanssituokioiden idea on, että kaikkein pienimmät pääsevät nauttimaan taiteesta ja tanssimisesta. Vauva voi aistia aikuisen liikkeitä ja rytmiä ollessaan tanssin ajan isän tai äidin rintarepussa. Samalla vanhempi saa mukavan liikuntatuokion ”lisäpainon” kera.

Tanssitaanko salsaa vai jotakin muuta?

– Luvassa on tuutulaulun tyyppistä rauhallista, keinuvaa musiikkia pianon tai kitaran säestyksellä. Muskariopettaja Ritva-Leena Tuulin esittämä musiikki on tärkeä osa tätä taidekokemusta. Vauva saattaa nukahtaa rintarepussa kesken kaiken, mutta se ei haittaa.

Miten vauvat reagoivat tanssimiseen?

– Jokainen vauva reagoi omalla tavallaan. Oma kokemukseni on, että pienokainen keskittyy rauhallisesti kuuntelemaan ja aistimaan, mitä tapahtuu. Tanssiminen vaikuttaa vauvan motoriikan ja rytmitajun kehityksen. Lapseni on ollut pienestä pitäen motorisesti taitava ja hänellä on hyvä rytmitaju. Ainakaan rytmitajua hän ei ole perinyt vanhemmiltaan.

– Puolen tunnin mittaisen tanssihetken tarkoituksena on rauhoittaa vauvaa ja vahvistaa turvallisen kiintymyssuhteen muodostumista vanhemman ja vauvan välille.

Miten kotona voi tanssia vauva rintarepussa?

– Raivaa tilaa lattialle ja laita mieleisesi musiikki soimaan. Tukeva kantoliinakin käy, jos ei omista rintareppua. Vauvaa voi myös pitää sylissä, mutta silloin kädet ovat kiinni pienokaisessa eikä tanssi ehkä tunnu niin vapaalta.

– Minun lapseni oli mukana jo kolmen kuukauden ikäisenä tanssiryhmäni harjoituksissa. Hän nukkui joskus tyytyväisenä rintarepussa samalla kun uppouduin intialaisen bollywood-tanssin rytmeihin. Mielessä kävi, meneekö hänen vatsansa sekaisin kovassa menossa, mutta niin ei käynyt. Päinvastoin, tuntui että hän oli sitä tyytyväisempi, mitä rytmikkäämpää tanssiminen oli.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Muskari on viikon kohokohta – Essi Sileniuksen Mikael-poika oppi muskarikavereiden innoittamana liikkumaan kuin mittarimato

Ajankohtaista

Muskarissa lauletaan, tanssitaan, körötellään ja soitetaan. Soittimia saa myös maistaa.


Syli suojaa aivoja

Hyvä elämä