null Golfia pelaamalla voi auttaa lapsia ja nuoria pääsemään kouluun – Yhteisvastuugolf järjestetään Espoossa nyt toista kertaa

Yhteisvastuugolf järjestetään tänä kesänä Gumbölessä. Hannu Niemelän (vas.), Markku Ignatiuksen ja Ari Lassilan toi mukaan yhteinen harrastus.

Yhteisvastuugolf järjestetään tänä kesänä Gumbölessä. Hannu Niemelän (vas.), Markku Ignatiuksen ja Ari Lassilan toi mukaan yhteinen harrastus.

Ajankohtaista

Golfia pelaamalla voi auttaa lapsia ja nuoria pääsemään kouluun – Yhteisvastuugolf järjestetään Espoossa nyt toista kertaa

Tapahtumassa yhdistyvät harrastus ja hyvän tekeminen. Yhteisvastuugolfiin osallistuakseen on omistettava Greencard.

Gumbölessa sijaitseva golfkenttä on helteisenä iltapäivänä tupaten täynnä ihmisiä ja joidenkin reikien kohdalla joutuu odottamaan hetken lyöntivuoroaan. Toimitusjohtaja Markku Ignatius puttaa golfpalloa kevyesti, mutta pallo liukuu hiukan ohi maalistaan.

– Ei ne aina uppoa, hän toteaa.

Gumböle Golf on valikoitunut 23.8.2019 järjestettävän Yhteisvastuugolfin järjestyspaikaksi. Tapahtuman osallistumismaksut menevät lyhentämättöminä Yhteisvastuukeräykselle. Tänä vuonna Yhteisvastuu kerää rahaa lasten ja nuorten koulutukseen Suomessa. Ulkomailla tuetaan opiskelunsa keskeyttämään joutuneiden paluuta kouluun.

Espoonlahden seurakunta järjesti Yhteisvastuugolfin viime vuonna Tapiola Golfissa. Tapahtumaa on mukana järjestämässä myös Hannu Niemelä Espoon Tuomiokirkkoseurakunnasta. Hänen mukaansa tapahtumapaikan siirtymiseen vaikuttaneet syyt ovat puhtaasti taloudellisia. Halukkailta golfkentiltä pyydettiin tarjouksia kenttävuokrasta, ja Gumbölen tarjous oli paras.

– Kun Hannu kysyi meitä mukaan tähän, pidimme kenttävuokran hinnan niin matalalla kuin mahdollista. On tärkeää saada olla mukana tässä toiminnassa, Ignatius sanoo.

– Gumbölessä ei ennen tätä ole järjestetty hyväntekeväisyystapahtumia, mutta mielestäni niitä voitaisiin hyvinkin tulevaisuudessa järjestää jopa pari vuodessa.

Tavoitteena kolminkertaistaa tuotto

Espoonlahden seurakunnan yhteisvastuupäällikkö Irene Erkko on yksi Yhteisvastuugolfin järjestäjistä. Hän kertoo idean tulleen Niemelältä ja toiselta järjestäjältä, Leppävaaran seurakuntaan kuuluvalta Ari Lassilalta. Yhteisvastuugolfia on järjestetty Vantaalla jo usean vuoden ajan ja se haluttiin ottaa käyttöön myös Espoossa.

– Olin totta kai innoissani, kun meitä pyydettiin mukaan projektiin, Erkko toteaa.

– Tässä voi tehdä hyvää samalla, kun tekee sitä mistä pitää.

Tässä voi tehdä hyvää samalla, kun tekee sitä, mistä pitää.

- Irene Erkko

Viime vuonna Yhteisvastuugolf järjestettiin juhannusviikolla, joten osallistujia ei ilmoittautunut niin paljon, kuin olisi ollut toivottavaa. Tapahtuma kuitenkin tuotti noin 1 000 euroa. Erkon mukaan tämän vuoden tavoitteena on triplata viime vuoden tuotto ja saada kilpailuun hyvä tunnelma.

Tunnelmaa kohottamaan Yhteisvastuugolfin alkuun on järjestetty puttinäytös, jossa ovat lyömässä muun muassa piispa Kaisamari Hintikka, entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio ja muusikko Erkki Liikanen.

– Kun puhutaan paljon kirkon jalkautumisesta, niin tässä on yksi tapa. Kentällä on pelaamassa monia, jotka eivät esimerkiksi käy sunnuntaisin kirkossa, Erkko pohtii.

Pelatessa kilometrejä kertyy

Niemelä ja Lassila päätyivät kumpikin järjestämään tapahtumaa yhteisen harrastuksen kautta. Niemelä pelaa edelleen golfia lähes päivittäin ollessaan lomalla Espanjassa. Lassila sen sijaan harmittelee, että nykyisin golfia tulee pelattua melko vähän, koska pelaaminen vie niin paljon aikaa. Yksi pelikierros voi kestää jopa viisi tuntia.

Yhteisvastuugolfissa pelattava rata on 18 reiän mittainen. Minimissään matkaa kertyy noin kuudesta kahdeksaan kilometriä.

– Ja jos peli ei suju, eli lyönnit eivät mene oikeaan suuntaan, niin sitten matka voi olla jopa kymmenen kilometriä, Lassila naurahtaa.

Yhteisvastuugolfiin osallistuvalla täytyy olla hallussaan golfaamisen Greencard. Jos keräykseen osallistuvalla ei ole korttia hallussaan, ehtii sen suorittaa ennen varsinaista tapahtumaa. Niemelän mukaan Greencard-kursseja järjestetään Gumbölessä pitkin kesää ja ne ovat lyhimmillään vain parin päivän mittaisia.

– Jos ei golfaa, voi tapahtumaan tietenkin osallistua muutenkin, esimerkiksi tulemalla katsomaan puttinäytöstä. Silloin ei vain saa mennä kentälle pelaamaan, Lassila toteaa.

Kenttä täyteen pelaajia

Yhteisvastuugolfissa kisataan kahdessa eri sarjassa: yksityissarjassa ja yrityssarjassa. Lisäksi tapahtumassa järjestetään useita erikoiskilpailuja, muun muassa kuka saa pallon lyötyä lähimmäksi lippua.

Gumbölen toimitusjohtajana Ignatius ei ehdi osallistua Yhteisvastuugolfissa itse golfaukseen. Hannu Niemelä sen sijaan on jo ilmoittautunut tapahtumaan pelaajana ja myös Lassila toivoo ehtivänsä pelaamaan.

Lassilan ja Niemelän mukaan tavoitteena on saada kenttä täyteen pelaajia. Se tarkoittaisi noin sataa golffaria, joiden osallistumismaksut lahjoitettaisiin Yhteisvastuukeräykselle.

– Yhteisvastuugolf motivoi golfia harrastavia ihmisiä lahjoittamaan hyvään tarkoitukseen samalla, kun saa itse harrastaa hyvää liikuntaa samanhenkisten ihmisten kanssa, Niemelä summaa.

Ilmoittaudu mukaan

Yhteisvastuugolf pe 23.8. Gumböle Golfissa. Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään ma 5.8. irene.erkko@evl.fi tai tekstiviestillä 050 374 4826. Tiedustelut Hannu Niemelä 0500 414 602 ja Ari Lassila 040 512 1661.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.