null Kuumakalle on oppinut hillitsemään itseään – MTV:n entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio, 67, ajattelee golfin pelaamisen kasvattavan ihmistä

Pirjo Nuotio on pelannut golfia 1990-luvulta lähtien.

Pirjo Nuotio on pelannut golfia 1990-luvulta lähtien.

Hyvä elämä

Kuumakalle on oppinut hillitsemään itseään – MTV:n entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio, 67, ajattelee golfin pelaamisen kasvattavan ihmistä

Pirjo Nuotio aikoo golfata elokuussa Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

1. Pirjo Nuotio, miten elämä eläkkeellä sujuu? Entä golfaaminen?

– Eläkkeellä olo sujuu erinomaisesti. Töihin en ole kaivannut, enkä varsinkaan tänä keväänä. Olin MTV:ssä 43 vuotta. Isäni jäi leskeksi samoihin aikoihin, kun eläkepäiväni alkoivat, ja olen ollut paljon hänen tukenaan.

– Olen pelannut golfia 1990-luvun alusta lähtien. Golfin pelaaminen tyydyttää kilpailuviettiäni. Golf on liikuntaa ja ulkoilua, jota voi harrastaa, vaikka ikää tulee lisää. Sitä voi harrastaa vaikka 90-vuotiaana. Golfia voi myös pelata missä vain, jos esimerkiksi tekee kesälomareissuja. Usein lähistöltä löytyy golfkenttä.

2. Mikä golfin pelaamisessa on haastavaa?

– Olen normielämässäni vähän sellainen kuumakalle ja helposti syttyvä. Tai niin kuin Martikaisen Upi sanoi, että ”on kuin maitoa hellalla keittäisi, äkkiä kiehuu yli”. Mutta golfissa ei voi olla sellainen. Pelistä ei tule mitään, jos antaa pettymyksen tunteille vallan ja alkaa heitellä mailoja.

– Golf opettaa itsehillintää. En voi määrätä pikkupalloa, minne se menee. Se menee, minne menee. Kuumakallekin voi lähteä kokeilemaan golfia ja ottaa tavoitteekseen, että oppii rauhoittumaan. Golfin pelaaminen voi olla myös kasvun paikka.

Kyllä siinä hien saa pintaan, kun vetää kärryä mäkeä ylös ja toista alas.

3. Joidenkin mielestä paikallaan olevaan palloon osuminen ei ole oikeaa urheilua. Mitä siihen sanot?

– Tervetuloa kokeilemaan. Mailan sweet spotin pitää osua oikeaan kohtaan pallossa, eikä se aina onnistu noin vain. Golfin pelaaminen ei mene niin, että jos peli meni eilen hyvin, niin tänään se menee automaattisesti vielä paremmin. Golf on vaikea laji, ja sen tietävät vain golfarit.

– Kävelykin on urheilua. Mutta aika harvoin tulee kävelleeksi noin vain reipasta vauhtia neljä tuntia tai enemmän niin kuin golfatessa tehdään. Lisäksi golfatessa vedetään perässä bagia, joka painaa noin 15 kiloa ja maasto voi toisinaan olla hyvinkin kumpuileva. Kyllä siinä hien saa pintaan, kun vetää kärryä mäkeä ylös ja toista alas.

4. Kuinka lohdutat puolisoita, jotka odottelevat puoli päivää golfaajaansa kentältä kotiin?

– Parisuhteen kannalta on pikkuisen haastavaa, jos vain toinen harrastaa golfia. Minun puolisoni alkoi pelata golfia muutamia vuosia sitten. Yhdessä golfaaminen on aktivoinut omaa golfharrastustani entisestään. Golf on kiva yhteinen harrastus parille, koska se vie 4–6 tuntia päivästä.

– Puolison kannattaa lähteä mukaan pelaamaan. Tai aluksi voi lähteä mukaan caddieksi kävelemään ulkoilmaan ja ojentamaan mailoja. Kotiin jäävä puoliso voi tietysti lohduttautua sillä, että on hyvä, kun kumppani pitää huolta kunnostaan.

5. Mikä sinulle on pyhää?

– Lähimmäisenrakkaus on minulle pyhää. Olen perheemme esikoinen, ja isosiskona olen tottunut siihen, että toisia pitää auttaa. Minulta voi kuka tahansa pyytää apua, ja minä autan.

Golfin pelaaminen tyydyttää Pirjo Nuotion kilpailuviettiä.

Golfin pelaaminen tyydyttää Pirjo Nuotion kilpailuviettiä.


Yhteisvastuu Open 2020 pe 28.8. klo 7.30–15 Gumböle Golfissa, Gumbölentie 20, Espoo. Puttinäytöksessä Erkki Liikanen, Pirjo Nuotio ja Lea Saukkonen. Ilmoittautumiset 21.8. mennessä irene.erkko@evl.fi tai p. 050 374 4826. Ilmoita joukkueen jäsenten nimet, puhelinnumerot, tasoitukset, kotiseurat ja erityisruokavaliot. Hinnat 80/160/200/400 e. Tapahtuman tuotto Yhteisvastuukeräykseen. Katso lisätiedot www.espoonseurakunnat.fi/espoonlahden-seurakunta/yhteisvastuu

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.