null Lastenkekkereillä Hakunilassa lauletaan yhdessä kuoron kanssa ja syödään jäätelöä

Aiemmin Hakunilassa on pidetty yhteisjuhlat kaikille viisivuotiaille. Nyt kutsuttuja ovat kaikki alle kouluikäiset.

Aiemmin Hakunilassa on pidetty yhteisjuhlat kaikille viisivuotiaille. Nyt kutsuttuja ovat kaikki alle kouluikäiset.

Ajankohtaista

Lastenkekkereillä Hakunilassa lauletaan yhdessä kuoron kanssa ja syödään jäätelöä

Hakunilan kirkolla pidetään kaikkien alle kouluikäisten juhlat.

Hakunilan seurakunnassa on ollut tapana juhlia viisivuotiaiden synttäreitä. Tänä vuonna kanttori Riikka Jäntti ja muut lapsi- ja perhetyön tiimiläiset päättivät tehdä asiat toisin.

– Nyt pidetään Hakunilan kirkolla kaikkien alle kouluikäisten lastenkekkerit. Kutsumme perheitä kirkolle vaikka koko porukalla, Jäntti kertoo.

Riikka Jäntti johtaa Hakunilan seurakunnassa 6–10-vuotiaille tarkoitettua Kuunloiste-kuoroa ja Aurinkotanssi-kuoroa, jossa laulavat yli 10-vuotiaat.

– Pidämme kuoroharjoituksia Itä-Hakkilan koululla joka keskiviikko. Aloitamme harjoitukset niin, että kumpikin kuoro on mukana. Kuunloiste-kuorolaisten harjoitukset kestävät lyhyemmän aikaa ja Aurinkotanssi-kuorolaisten kanssa jatkamme. Parhaillaan teemme ukuleleprojektia.

Jäntistä on kiva, että isot lapset ovat harjoituksissa pienten kanssa, sillä he ovat siellä vähän kuin isosia.

– Isot lapset osaavat jo suuren osan lauluista, ja pienet pääsevät silloin nopeasti mukaan.

Laulamisen ilo riittää

Lapsikuoroihin ei ole koelauluja, vaan kuoroihin voi ilmoittaa yli 6-vuotiaat, jotka jaksavat keskittyä 45 minuutin harjoitukseen.

– Kaikki lapset, jotka tykkäävät laulaa, voivat tulla kuoroon. Laulamisen ilo riittää. Suurimmalle osalle lapsista laulaminen on luontaista. Jokainen laulaa omalla äänellään ja sillä tavalla kuin hyvältä tuntuu, Jäntti sanoo.

Maailma on täynnä valmista musiikkia, mutta Riikka Jäntti kertoo kaipaavansa myös uusia melodioita. Niinpä hän säveltää itse lauluja lapsikuoroille.

Jokainen laulaa omalla äänellään ja sillä tavalla kuin hyvältä tuntuu. - Kanttori Riikka Jäntti

– Teen musiikkia lapsille, koska lapset ovat parhaita ja ihania! Minulle on tärkeää, että laulujen sanoitukset liittyvät nykyajan lasten maailmaan niin, että se olisi heille tuttua eikä liikaa aikuisten sanelemaa.

Yleisö saa osallistua musisointiin

Kuunloiste- ja Aurinkotanssi-kuorot esiintyvät Lastenkekkereillä ja lisäksi paikalle saapuu lapsikuorolaisia Tuusulan ja Munkkiniemen seurakunnista. Kekkerikuorossa laulaa viitisenkymmentä laulajaa.

– Omat lapsikuorolaisemme saavat virtaa, kun välillä lauletaan isommalla porukalla kuin tavallisesti. Eikä Lastenkekkereiden konsertissa muuten kenenkään tarvitse vain istua paikoillaan, vaan myös yleisö pääsee mukaan musisoimaan, Riikka Jäntti kertoo.

Lapsikuoroa säestää Jäntin sanoin huippubändi, jossa soittavat muusikot Joonas Kasurinen, Jaakko Kämäräinen ja Markus Malin.

– Joonas soittaa kosketinsoittimia muun muassa Juha Tapion bändissä, Jaakko on basisti Olavi Uusivirran ja Mikko Kuustosen bändeissä ja Markus soittaa lyömäsoittimia useissa eri projekteissa.

Ennen ja jälkeen lastenkonsertin Hakunilan kirkon aulassa on tilaisuus rakennella legoilla, värittää ja ottaa kasvomaalaus. Konsertin jälkeen on tarjolla lihamakaronilaatikkoa ketsupilla tai ilman. Illan kruunaa jäätelö.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

”Halloween on kiva, kun se pelottaa” – Vaahtokarkkikummitukset ja muffinihämähäkit kuuluvat Ninni Rainteen syksyn suosikkijuhlaan

Hyvä elämä

Kahdeksanvuotias helsinkiläinen viettää myös kekriä. Silloin olkipukki palaa.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.