null ”Halloween on kiva, kun se pelottaa” – Vaahtokarkkikummitukset ja muffinihämähäkit kuuluvat Ninni Rainteen syksyn suosikkijuhlaan

Ninni Rainne pukeutuu halloweenina lepakkoasuun, joka hänellä oli myös ekaluokalla halloween-diskossa.

Ninni Rainne pukeutuu halloweenina lepakkoasuun, joka hänellä oli myös ekaluokalla halloween-diskossa.

Hyvä elämä

”Halloween on kiva, kun se pelottaa” – Vaahtokarkkikummitukset ja muffinihämähäkit kuuluvat Ninni Rainteen syksyn suosikkijuhlaan

Kahdeksanvuotias helsinkiläinen viettää myös kekriä. Silloin olkipukki palaa.

1. Miten vietät halloweenia?

– Leivokset ovat halloweenissa tärkeintä. Muffineista saa hämähäkkejä, kun niille tekee jalat lakunauhasta. Banaaneista tulee hyviä kummituksia valkosuklaalla kuorrutettuina. Teen kummituksille silmät tummasta suklaasta ja pakastan. Olemme valmistaneet kotona myös vaahtokarkkikummituksia ja mandariinikurpitsoja, joille teemme silmät ja suun suklaasta. Juhla on jännittävä, koska leivoksetkaan eivät ole tavallisia pullia.

– Askartelen halloweenia varten lepakoita, kurpitsoja ja kummituksia. Kokoamme niistä viirin olohuoneeseen. Olen yleensä myös askarrellut perheelle kutsun omiin halloween-juhliimme.

– Käytän tänä vuonna vanhoja kurpitsoja, joita tein päiväkodissa. Siellä pidettiin halloweenina naamiaiset ja nyyttärit.

2. Kuinka pukeudut halloweenina?

– Pidän lepakkopukua. Minulla oli se päällä myös ekaluokalla halloween-diskossa, ja kaverillani oli ihan samanlainen!

Juhla on jännittävä, koska leivoksetkaan eivät ole tavallisia pullia.

– Ninni Rainne

3. Kuinka tärkeä juhla halloween on sinulle?

– Omat synttärit ovat ykkönen, joulu kakkonen ja runeberginpäivä kolmonen, koska runebergintortut ovat niin hyviä. Halloween on ehkä neljänneksi paras juhla. Halloween on kiva, kun se pelottaa.

4. Oletko viettänyt syksyllä myös pyhäinpäivää tai kekriä?

– En tiedä pyhäinpäivää, mutta olen katsonut, kun palomiehet polttavat kekripukin Arabianrannassa. Samalla soitetaan rumpuja, ja polttamista seuraa monta lasta ja aikuista. Se on ihan erilaista kuin juhannuskokon polttaminen mökillä.

5. Millainen on iltarukouksesi?

– Meillä ei ole iltarukousta. Jos illalla on villi olo, niin yritän vain malttaa olla rauhassa. Suihkussa käyminen auttaa siinä. Sen jälkeen luen ensin omaa kirjaa, ja sitten vanhemmat lukevat minulle. Nyt on kesken Ei raha puussa kasva.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.